Βελονάκι με ελεύθερο σχέδιο (Freeform Crochet)

Βελονάκι με ελεύθερο σχέδιο (Freeform Crochet)

Όσοι προτιμούν το βελονάκι από τις βελόνες, λένε ότι τους αρέσει η ελευθερία που τους παρέχει το πρώτο, καθώς στο βελονάκι έχεις συνήθως μόνο ένα πόντο στην βελόνα σου και άρα είναι πιο εύκολο να αλλάξεις κατεύθυνση. Αν είσαι τέτοιος τύπος και εσύ, μάθε περισσότερα για το Βελονάκι με ελεύθερο σχέδιο ή Freeform Crochet.

Βελονάκι με ελεύθερο σχέδιο (Freeform Crochet)

Παράδειγμα πλεξίματος στο βελονάκι με ελεύθερο σχέδιο από το knotjustknitting.com

Το Βελονάκι με ελεύθερο σχέδιο δεν έχει μοτίβο, ούτε οδηγίες. Ξεκινάς να πλέκεις, κάποιες φορές χωρίς να έχεις κάποια ιδέα στο μυαλό σου για το τι θα φτιάξεις, και εκεί είναι το μαγικό κομμάτι του. Καθώς ελευθερώνεσαι από προσδοκίες, μπορείς να μπεις σε διαλογιστική κατάσταση και να πλέξεις ότι σε οδηγήσει το χέρι σου. Και δεν χρειάζεται να πλέξεις κάτι τεράστιο, μπορείς να πλέκεις μικρά κομμάτια (τα οποία ονομάζονται scrumbles) και όποτε έχεις όρεξη να τα ενώσεις και να φτιάξεις κάτι άλλο.

Βελονάκι με ελεύθερο σχέδιο (Freeform Crochet)

Πλεκτή τσάντα πλεγμένη στο βελονάκι με ελεύθερο σχέδιο από το garnharmoni.com.

Αναρωτιέσαι τι θα τα κάνεις όλα αυτά τα ελεύθερα κομματάκια που θα πλέξεις; Από μαξιλάρια, τσάντες, κοσμήματα μέχρι ρούχα και νυφικά, μια γρήγορη αναζήτηση σε pinterest και google θα σου δώσουν πολλές υπέροχες ιδέες!

Αν δεν νιώθεις έτοιμος να πλέξεις ελεύθερα, μπορείς να βρεις έτοιμα μοτίβα (δωρεάν ή επί πληρωμή) όπως αυτό από ravelry.com.

Ωραία ακούγονται όλα αυτά, αλλά από πού να ξεκινήσεις; Στο βελονάκι με ελεύθερο σχέδιο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όσες και όποιες πλέξεις με βελονάκι ξέρεις. Οι σπείρες και τα λαχούρια είναι ένας εύκολος τρόπος να ξεκινήσεις και μπορείς να προχωρήσεις με κοχύλια, λουλούδια και άλλες τρισδιάστατες πλέξεις όπως bullion ή φούσκες.

Σπείρες

Ξεκίνα με την απλή σπείρα με ένα χρώμα, συνέχισε με 2 χρώματα για να καταλήψεις σε 3 ή 4 χρώματα μαζί.

Πλέξη Κοχύλι

Μια παραλλαγή της σπείρας όπου προοδευτικά μεγαλώνουν οι αποστάσεις σχηματίζοντας έτσι ένα κοχύλι.

Πλέξη Bullion

Διακοσμητική βελονιά κατά την οποία τυλίγεις πολλές φορές το νήμα στο βελονάκι πριν το τραβήξεις. Δες εδώ το αναλυτικό βίντεο.

Που θα βρεις άλλες πλέξεις για βελονάκι με ελεύθερο σχέδιο;

Θα βρεις πάρα πολλές στο pinterest, οι περισσότερες στα Αγγλικά αλλά μπορείς να βοηθηθείς με την μετάφραση που έχουμε κάνει στους Όρους Πλεξίματος με βελονάκι – Ελληνικά & Αγγλικά.

Στα Ελληνικά θα βρεις στο ftiaxto.gr, οδηγίες για κύκλους με βελονάκι, το τετράγωνο του αρχάριου και πλέξη Diamond Twist, ενώ μπορείς να δοκιμάσεις και το Ελληνικό Facebook group: Plexi Plexi βελονάκι crochetholic.

Που θα βρεις περισσότερες πληροφορίες για το βελονάκι με ελεύθερο σχέδιο;

Βελονάκι με ελεύθερο σχέδιο (Freeform Crochet)

Ελπίζουμε να σου δώσαμε αρκετές πληροφορίες για το ξεκίνημά σου! Καλή επιτυχία!

Η αρχική φωτογραφία του άρθρου είναι έργο της Prudence Mapstone (master του είδους) από το knotjustknitting.com.

Τεχνικές
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *