Πορτοφόλι από δέρμα και τρουκ

Στις διακοπές αφήνω πίσω το πορτοφόλι πόλης, ξέρεις, αυτό που περιέχει ταυτότητες, κάρτες, λεφτά και παλιές αποδείξεις. Χρησιμοποιώ ένα μικρό πορτοφολάκι για τα μετρητά και για όλα τα άλλα έφτιαξα ένα γρήγορο πορτοφόλι με θήκες, χωρίς καθόλου ράψιμο, δες πως παρακάτω…Θα χρειαστείς:

  • κομμάτια δέρμα ή δερματίνη
  • κόλλα για ύφασμα/δέρμα
  • διακοσμητικά τρουκ για τζην Prym
  • τρουκ κουμπάματα Anorak Prym
  • τανάλια για τρουκς Vario (προαιρετικά)
  • περιστροφικό κόφτη, χάρακα, επιφάνεια κοπής

leather-wallet-1

Ήταν από αυτά τα ανυπόμονα project που ήθελα να τελειώσει πριν καν σκεφτώ πως το ήθελα, έτσι δεν έχω διαστάσεις, έβαλα απλώς την ταυτότητα στο κέντρο και έκοψα το δέρμα γύρω γύρω με τον μαγικό jumbo περιστροφικό κόφτη.

Όπως βλέπεις πήγαινε για απλό πορτοφολάκι αλλά σκέφτηκα να βάλω άλλο ένα κομμάτι δέρμα από έξω για να φτιάξω θήκες. Έβαλα κόλλα στα πλαϊνά (για να μην κουνιούνται τα δέρματα όταν θα έβαζα τα τρουκς) και τα άφησα να στεγνώσουν κάτω από βαριά βιβλία.

leather-wallet-2

Με τον χάρακα μοίρασα 5 αποστάσεις στα πλαϊνά και άνοιξα τρύπες με την τανάλια Vario.

leather-wallet-3

Τοποθέτησα τις μήτρες που βρήκα μέσα στην συσκευασία των τρουκ για τζην στην τανάλια και άρχισα να τοποθετώ ένα ένα τα τρουκ. Να ξέρεις, οι μήτρες έχουν πλαστικές θήκες ώστε να γατζώνει το τρουκ και να μην σου κουνιέται όταν πας να το τοποθετήσεις, αυτό σημαίνει ότι καλό είναι να τοποθετείς το τρουκ σωστά στην τανάλια και μετά να το περνάς στην τρύπα που έχεις ανοίξει από πριν και να το πατάς.

leather-wallet-4

Αφού τελείωσα με τα πλαϊνά τουκ, έβαλα και ένα μεγάλο κόκκινο κούμπωμα, πάλι με την τανάλια και τις μήτρες της συσκευασίας και τα-ντά! έτοιμο το πορτοφόλι μου…

leather-wallet-5

Διάλεξα τα συγκεκριμένα τρουκ γιατί είναι 2 όψεων, δηλαδή είναι και η πίσω πλευρά εμφανίσιμη.

leather-wallet-6

Σημείωσε ότι η τανάλια δεν είναι υποχρεωτική, όλες οι συσκευασίες τρουκ της Prym έχουν μέσα, πέρα από τις μήτρες που πάνε στην τανάλια και ένα πλαστικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τις ίδιες μήτρες αλλά θέλει σφυρί για να κλείσουν.

 

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

3 σχόλια στο άρθρο “Πορτοφόλι από δέρμα και τρουκ”

  1. Τα τρουκς της Prym έχουν μέσα στην συσκευασία ένα πλαστικό εργαλείο στο οποίο τοποθετείς τα τρουκς και μετά το χτυπάς με σφυρί, δεν είναι απαραίτητο το εργαλείο. Για άλλα τρουκς δεν ξέρω, θα πρέπει να ρωτήσεις εκεί που θα τα αγοράσεις. Η κόλλα πάντως, όσο δυνατή και να είναι δεν θα αντέξει…

  2. πολυ ωραιο!!! μ’αρεσε π δεν ηταν μονοχρωμο, ουτε ειχε βαρετο σχημα! μια ερωτηση.. δλδ αν θελησω να βαλω κουμπωμα μεταλλικο (σαν το κοκκινο)..δεν θα χρειαστω ντε κ καλα ειδικο εργαλειο? ή το σχολιο για τα περι αναγκαιοτητας του εργαλειου αφορουσε μονο τα τρουκς? αυτα μπορουν ισως να κολληθουν με σιλικονη ή κολλα δυνατη πχ? αν εχετε κατι συγκεκριμενο-οικονομικο να μου προτεινετε, θα με εξυπηρετουσε πολυ-ειμαι ασχετη χαχα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *