Πετσέτα με κουκούλα για την παραλία

Εάν δεν έχεις παιδάκι, τότε αυτό το project ίσως σου φανεί περιττό. Εάν όμως έχεις τότε θα ξέρεις ότι όταν τα μικρά σωματάκια βγαίνουν από τη θάλασσα θέλουν να τυλιχτούν σε μια ζεστή πετσέτα με κουκούλα μέχρι να σταματήσει το κάτω χειλάκι να τρέμει. Εμείς βρήκαμε τη σούπερ πετσέτα στο icandy-handmade.com!

Οι πετσέτες για κουκούλα για κάποιο λόγο έγιναν μόδα για τα μωρά και αποτελούν μια πολύ ωραία ιδέα για δώρο σε νεογέννητο και την μαμά του. Αλλά για κάποιο λόγο είναι πολύ πολύ μικρές. Τόσο μικρές που μετά από μερικούς μήνες το παιδάκι σου δεν χωράει πια στην τόσο ωραία και χουλουλιάρικη πετσέτα με αρκουδάκια που έχει και κουκούλα και σας βολεύει τόσο πολύ. Και είπαμε. Οι πετσέτες αυτές στην παραλία είναι πραγματικά ανεκτίμητες.

Γι’ αυτό, λοιπόν, κι εμείς βρήκαμε αυτό το tutorial για να φτιάξεις μόνος σου πελώριες χνουδωτές πετσέτες με κουκούλα για τα παιδιά σου από μια μεγάλη πετσέτα σώματος και μισή χεριών. Δηλαδή με 2 πετσέτες σώματος και μια χεριών έχεις κάνει 2 κουκουλοπετσέτες για να πλένεις και να αλλάζεις.

Και εάν εσύ δεν έχεις παιδιά, αλλά έχουν κάποιοι φίλοι, πίστεψέ μας αυτό είναι ένα δώρο που μπορείς να τους κάνεις που πραγματικά θα το εκτιμήσουν.

Στο θέμα μας, τώρα. Τα υλικά:

– Πετσέτες
– Ραπτομηχανή
– Κλωστή
– Περιστροφικός κόφτης
– Επιφάνεια κοπής
– Καρφίτσες
– Κορδέλα

Ξεκινάς κόβοντας την πετσέτα των χεριών για να φτιάξεις την κουκούλα. Στο ένα μισό διπλώνεις την πλευρά που έχει το τελείωμα του κατασκευαστή στα 10 εκ. περίπου και βάζεις την κορδέλα σου. Σημαδεύεις με καρφίτσες την κορδέλα και ξεδιπλώνεις. Ράβεις την κορδέλα στην ραπτομηχανή. Μετά ξαναδιπλώνεις την άκρη της πετσέτας και αυτή τη φορά ράβεις τις δεξιά και αριστερά πλευρές να “κλείσουν” . Εάν θέλεις πατάς και ένα γαζί ακριβώς δίπλα από το τελείωμα του κατασκευαστή που λέγαμε για να κλείσει κι εκεί η κουκούλα. Αλλιώς θα δημιουργηθεί τσέπη εκεί που κάποιοι μπορεί να την θέλουν.

Μετά διπλώνεις την κουκούλα στη μέση και με ένα πιάτο στρογγυλεύεις τις άκρες. Αυτό είναι προαιρετικό, αλλά θα δώσει στην κουκούλα σου το σχήμα του κεφαλιού. Καρφιτσώνεις και ράβεις γύρω γύρω. Εάν έχεις και κοπτοράπτη, ακόμη καλύτερα!

Γυρνάς την κουκούλα τα μέσα έξω και τη θαυμάζεις. Τώρα ήρθε η ώρα να ενώσεις και την μεγάλη πετσέτα.

hooded-towel_main

Για να μην κάνεις κανένα λάθος προτείνουμε να τοποθετήσεις τις πετσέτες έτσι, όπως θα είναι το τελικό σου προϊόν.

Δίπλωσε τη μεγάλη πετσέτα στη μέση και την κουκούλα το ίδιο, όπως στη φωτογραφία. Φρόντισε, ώστε η τσάκιση της πετσέτας με την ράχη της κουκούλας να ευθυγραμμιστούν. Καρφίτσωσε, άνοιξε την πετσέτα και καρφίτσωσε και το υπόλοιπο. Και τώρα στη ραπτομηχανή. Ράψε αργά και προσεκτικά και ιδανικά με χοντρή βελόνα. Θέλει προσοχή και δεν υπάρχει λόγος να βιάζεσαι.

Έτοιμο!

Η κουκουλοπετσέτα είναι έτοιμη για μπάνια και βουτιές!

Καλοφόρετη!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *