In whirl of inspiration: Κολιέ από φυστίκια Αιγίνης

Αυτό που λένε για τα χειροποίητα αντικείμενα, πως η έμπνευση μπορεί να έρθει από οπουδήποτε δεν έχουν καθόλου άδικο. Σε τέτοιες περιπτώσεις αναπάντεχης έμπνευσης, η χαρά της δημιουργίας είναι ακόμα μεγαλύτερη. Κάπως έτσι εμπνεύστηκε η Deborah του In whirl of inspiration αυτό το κολιέ από κελύφη φυστικιών και το μοιράζεται μαζί μας για τη στήλη των craftobloggers του Ftiaxto.gr!

Ένα βράδυ που έτρωγα βαριεστημένα κάτι φυστίκια Αιγίνης και αναρωτιόμουν πως θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ δημιουργικά αυτήν την τόσο συμπαγή πρώτη ύλη των τσοφλιών, τσακ μου ήρθε η ιδέα.

fistikia01
Υλικά: πιστόλι σιλικόνης, κορδόνι για το κολιέ, κελύφη φυστικιών, πινέλα, τέμπερες, ασημόσκονη, ψαλίδι, κρικάκια και ασφάλειες κολιέ

fistikia02
Διατάξτε τα φυστίκια όπως θέλετε να είναι στο τελικό κολιέ, με το άνοιγμά τους προς τα κάτω.

fistikia03
Με το πιστόλι σιλικόνης κολλήστε τις ενώσεις όλων των φυστικιών, ώστε να είναι ασφαλισμένα με όσα εφάπτονται. Προσοχή με την ροή της σιλικόνης, αυτή φυσικά είναι η πίσω πλευρά του κολιέ οπότε δικαιούστε λίγη παραπάνω τσαπατσουλιά.

fistikia04
Κολλήστε τις άκρες του κορδονιού στις ασφάλειες με λίγη σιλικόνη και πιέστε τες καλά να κλείσουν (με πένσα ή την λαβή ενός ψαλιδιού).

Αφού κλείσετε την ασφάλεια στα άκρα, κόψτε ένα γενναιόδωρο μήκος κορδονιού σε κάθε πλευρά και κάντε πρόβες για να δείτε σε πιο ύψος του λαιμού σας, σας βολεύει το κολιέ.

fistikia05
Προσοχή αν χρησιμοποιήσετε σκληρά κορδόνια: πριν τα κολλήσετε στο κολιέ προσέξτε την φορά τους, η κοίλη μεριά να κοιτά προς το εσωτερικό- προς τον λαιμό σας.

fistikia06
Στο τελικό φυστίκι κάθε μεριάς σπάστε ένα μικρό κομμάτι στο πάνω μέρος του, ώστε να μπει το κορδόνι και να εφαρμόσει στο εσωτερικό του. Γεμίστε την λακουβίτσα του φυστικιού με σιλικόνη και βυθίστε το κορδόνι μέσα για κολλήσει καλά.

Το κολιέ μου εγώ το ήθελα μαύρο. Εσείς μπορείτε να βάψετε το δικό σας ότι χρώμα θέλετε με τέμπερες. Αν το βάψετε κάποιο ανοιχτό χρώμα περάστε μια ανοιχτή απόχρωση αυτού όλα τα φυστίκια για να δημιουργήσετε μια βάση και μετά χρησιμοποιείστε πιο σκούρες αποχρώσεις στις διαγώνιες κάτω γωνίες και πιο ανοιχτές στις διαγώνιες πάνω.

fistikia07
Έτσι θα δημιουργήσετε τεχνητές φωτοσκιάσεις και θα φαίνεται πιο εντυπωσιακό. Μέσα σε κάποιες εσοχές κόλλησα και λίγο γκλίτερ ώστε όταν πέφτει ο ήλιος πάνω να κάνει έτσι τσαχπινιές.

fistikia08
Στο πίσω μέρος για να κρύψω τα εξογκώματα της κόλλας, έβαψα το κολιέ ένα τόνο πιο σκούρο μουσταρδί από το φυσικό του και πρόσθεσα μαύρες-γκρί πινελιές στις διαγώνιες κάτω γωνίες των φυστικιών για να μοιάζουν με φυσικές σκιάσεις. Οπότε τώρα φοριέται και από τις 2 πλευρές. Τσακ, μαγκιά!

Τώρα το καλοκαίρι φορέστε το με ανοιχτά μπλουζάκια και ψηλόμεσα σορτς. Ελπίζω να σας ενέπνευσα να το φτιάξετε, μην φοβηθείτε να πειραματιστείτε με τα χρώματα ή το σχήμα του κολιέ.

fistikia_main1
fistikia_main2

Λίγα λόγια για τον καλεσμένο μας

Avatar_iwoiΌταν δεν παρατηρώ τον έναστρο ουρανό για πεφταστέρια, τρώγοντας ποπκορν καλυμμένα με λιωμένο τυρί και δεντρολίβανο, πλάθω ιστορίες και τις μοιράζομαι στο μπλογκ μου, το In Whirl of Inspiration. Εκεί μοιράζομαι χάρτινους κόσμους των αγαπημένων μου βιβλίων, λαχταριστές Μεσογειακές συνταγές, κατασκευές και πολύχρωμα ταξίδια.

 

Εάν είσαι κι εσύ craftoblogger, έχεις δηλαδή blog, σου αρέσει να ανεβάζεις εκεί tutorials για διάφορες χειροτεχνίες και θέλεις να δεις και τη δική σου δημιουργία στο Ftiaxto.gr ως φιλοξενούμενος blogger δεν έχεις παρά να επικοινωνήσεις μαζί μας με ένα email στο promotion@ftiaxto.gr και να μας στείλεις ένα link με το blog σου!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “In whirl of inspiration: Κολιέ από φυστίκια Αιγίνης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *