Ελαστικό βραχιόλι με πλαστικές χάντρες

perler-beadsΣούπερ καλοκαιρινό, σούπερ εύκολο και διασκεδαστικό. Οι πλαστικές χαντρούλες που βλέπεις είναι αυτές που λιώνεις με το σίδερο και κολλάνε μεταξύ τους για να φτιάξεις σουβέρ, κοσμήματα και άλλα. Η pinkstripeysocks τις χρησιμοποιεί «ωμές» για να φτιάξει μοναδικά πολύχρωμα βραχιολάκια.

 

 

Θα χρειαστείς:

  • πλαστικές χάντρες
  • λάστιχο

perler-beads-4

Ξεκινάς δένοντας προσωρινά μια χάντρα άλλου χρώματος στο λάστιχο για να συγκρατεί τις επόμενες. Βάζεις 6 μπλε χάντρες. Προσθέτεις την 7η και περνάς το λάστιχο μέσα από την 5η, προσθέτεις την 8η και περνάς το λάστιχο μέσα από την 3η κ.ο.κ. Θα σε βοηθήσει η φωτό παρακάτω αν είναι οπτικός τύπος σαν εμάς.

perler-beads-1

Σφίγγεις το λάστιχο και συνεχίζεις να περνάς χάντρες σύμφωνα με την παρακάτω φωτό. Θα βρεις τις υπόλοιπες φωτογραφίες στο pinkstripeysocks.com.

perler-beads-2

Όταν το βραχιόλι φτάσει σε μήκος την περίμετρο του καρπού σου, σταματάς να προσθέτεις χάντρες και περνάς το λάστιχο στις απέναντι χάντρες όπως δείχνει η φωτογραφία παρακάτω.

perler-beads-3

Αφαιρείς την προσωρινή χάντρα, δένεις το λάστιχο και έτοιμο! Αν ψάχνεις και άλλα σχέδια, δες το καρπούζι ή το καλαμπόκι.

Φτιάξτο

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν ένα γιο, τον Ιάσονα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ελαστικό βραχιόλι με πλαστικές χάντρες”

Απάντηση