Βαζάκια πάτσγουωρκ

Και συνεχίζουμε την μανία ανακύκλωσης των βαζακίων μας με το βαζάκι πάτσγουωρκ! Όπως καταλαβαίνεις από τον όρο, πήραμε τα υφασματάκια μας και τις κόλλες μας και πιάσαμε δουλειά. Η διαδικασία είναι πολύ χαλαρωτική και ψυχοθεραπευτική, δες παρακάτω πως τα φτιάχνουμε…Θα χρειαστείς:

  • άδεια βαζάκια από τρόφιμα
  • διάφορα υφάσματα
  • κόλλα mod podge ή powertex
  • προαιρετικά γάντια και προστατευτικό επιφάνειας

vazo-fabric-1

Όπως έχουμε ήδη πει, τα άδεια βάζα τα μουλιάζεις σε ζεστό νερό για να φύγουν τα ταμπελάκια, ναι; Άστα να στεγνώσουν καλά και εντωμεταξύ κόψε τα υφασματάκια σου σε λωρίδες ή μικρά κομματάκια. Βάλτα σε ένα μπωλ μαζί με την κόλλα και ανακάτεψέ τα ώστε να μουλιάσουν καλά.

vazo-fabric-2

Αν μπορείς να δουλέψεις με τα γάντια φόρεσέ τα τώρα για να προστατεύσεις τα χέρια σου και κάλυψε την επιφάνεια εργασίας σου με κάποια σακούλα για να μην γεμίσει κόλλες. Άρχισε να τοποθετείς τα κομματάκια όπως σου αρέσει. Να φροντίζεις να κάθεται το ένα κομματάκι πάνω στο άλλο για να μην αφήσεις κάποιο κενό κατά λάθος.

vazo-fabric-3

Κάτι που έμαθα εκ πείρας (κοινώς την πάτησα), τα χρώματα των υφασμάτων γίνονται πιο έντονα όταν βραχούν και κόλλησα 1-2 λωρίδες ανάποδα, δηλαδή με την καλή εκτύπωση προς το βάζο και όχι προς τα έξω, εντάξει δεν πολυφαίνεται, είναι δηλαδή πιο αχνό το σχέδιο, αλλά έχε το υπόψιν, μπορεί να σε νοιάζει πιο πολύ από μένα.

patchwork-vaza-2

Αφήνεις τα βάζα σου να στεγνώσουν τουλάχιστον 6 ώρες και είναι έτοιμα για χρήση! Αν θέλεις βάφεις και τα καπάκια με ακρυλικά χρώματα, με γεια!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

3 σχόλια στο άρθρο “Βαζάκια πάτσγουωρκ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *