Στριφογυριστή τέχνη σε βότσαλα

rockart_introΠριν από μερικούς μήνες είχαμε ανεβάσει ένα άρθρο για τη στριφογυριστή παιδική τέχνη σε χάρτινα πιατάκια που προκύπτει εάν συνδυάσεις πιτσιρίκια, πλαστικό στεγνωτήριο για σαλάτες και μη τοξικά χρώματα. Σήμερα βρήκαμε με την ίδια τεχνική στο www.mericherry.com την ιδέα να το δοκιμάσουμε και σε βότσαλα από την παραλία! Τι λες; Έχετε μαζέψει πετρούλες από τη θάλασσα;

Τα υλικά που χρειάζονται είναι:

– Πλαστικό στεγνωτήριο για σαλάτες
– Βότσαλα
– Μη τοξικά χρώματα (τέμπερες κτλ)
– Χαρτί κουζίνας

Το ωραίο με αυτή τη δραστηριότητα είναι οτι μπορούν να την κάνουν και πολύ μικρά παιδιά σχεδόν μόνα τους. Με λίγη καθοδήγηση για το πόσο χρώμα να ρίξουν και ίσως λίγη βοήθεια με το άνοιγμα και κλείσιμο του καπακίου θα τα καταφέρουν περίφημα.

Η διαδικασία είναι απλή. Πρώτα μπορούν να απασχοληθούν τα πιτσιρίκια με το να πλύνουν τα βότσαλα και να τα στεγνώσουν.

Μετά επιλέγουν πόσα βότσαλα θέλουν να βάψουν και τα τοποθετούν στο στεγνωτήριο. Εκεί μπορεί να χρειαστεί λίγο να πειστούν οτι δεν μπορούν να βάλουν 50 βότσαλα…

Ρίχνετε λίγο χρώμα επάνω στα βότσαλα (1-2 ή περισσότερα) σε μικρή ποσότητα… και εκεί θα χρειαστεί λίγη καθοδήγηση. Ιδανικά μπορείτε να επιλέξετε συσκευασίες χρωμάτων που έχουν στόμιο, ώστε οι μικρότεροι να μπορούν να ζουλήξουν να βγει το χρώμα μόνοι τους.

rockart_main
Και τώρα αρχίζει η πραγματική διασκέδαση. Το στριφογύρισμα!

Ανοίγετε το καπάκι για να δείτε το αποτέλεσμα και πιάνετε προσεκτικά τα βότσαλα για να μπουν στο χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά!

Δεν είναι σαν μικρά έργα τέχνης;

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

 

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Στριφογυριστή τέχνη σε βότσαλα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *