Βαζάκια με μαυροπίνακα

Βαζάκια με μαυροπίνακα

Το Σαββατοκύριακο ανακάλυψα ότι τα μυρμήγκια είχαν επιτεθεί στο ντουλάπι με τα τρόφιμα, ειδικά σε ότι συσκευασία είχε μείνει μισάνοιχτη… Η λύση; Να βάλω τα πάντα σε βαζάκια που κλείνουν, ευτυχώς που δεν πετάω τίποτα και είχα μπόλικα. Δεν ήταν όμως πολύ όμορφα, έτσι τα έβαψα με μπογιά μαυροπίνακα, και για να τα ομορφύνω αλλά και για να ξέρω τι έχουν μέσα.

Για να φτιάξεις και τα δικά σου βαζάκια έτσι, θα χρειαστείς:

  • άδεια βαζάκια από τρόφιμα
  • φύλλο μαυροπίνακα
  • χρώμα μαυροπίνακα
  • κιμωλίες

Για αρχή θα πρέπει να αφαιρέσεις τα ταμπελάκια από τα βάζα. Γέμισε μια λεκάνη με ζεστό νερό και βάλε τα βάζα να μουλιάσουν. Πριν κρυώσει τελείως το νερό, τρίξε με το χέρι ή με ένα σφουγγαράκι για να φύγει το χαρτί και οι κόλλες. Κάποια θα χρειαστεί να τα ξαναμουλιάσεις. Βοηθάει να βάλεις και μια δυο σταγόνες απορρυπαντικό πιάτων στο νερό.

Άστα να στεγνώσουν και πέρασε το πρώτο χέρι με χρώμα μαυροπίνακα, μην τρομάξεις αν στην αρχή δεν καλυφθεί το βάζο, θέλει 3 χέρια για να γίνει σωστή δουλειά και θα πρέπει να αφήσεις το κάθε χέρι να στεγνώσει για τουλάχιστον 1 ώρα πριν περάσεις το επόμενο.

Βαζάκια με μαυροπίνακα

Μετά το τρίτο χέρι, το αφήνεις μια ολόκληρη μέρα να στεγνώσει καλά και στην συνέχεια, το περνάς όλο με μια κιμωλία για να προετοιμάσεις την επιφάνεια. Το καθαρίζεις με χαρτάκι και το βαζάκι μαυροπίνακας είναι έτοιμο! Α, και αν δεν σου αρέσει το μαύρο, έχε υπόψιν ότι το χρώμα μαυροπίνακα βγαίνει και σε γκρι χρώμα!

Βαζάκια με μαυροπίνακα

Και μια συμβουλή για καλύτερο γράψιμο, μπορείς να ξύσεις την κιμωλία με ένα κοπίδι ή μια χοντρή ξύστρα για να λεπτύνεις την μύτη και να γράφει σαν κανονικό μολύβι.

Βαζάκια με μαυροπίνακα

Αν δεν το έχεις με το βάψιμο ή δεν μπορείς να περιμένεις μια μέρα για να στεγνώσει το χρώμα, μπορείς να προμηθευτείς φύλλο μαυροπίνακα, να το κόψεις με κουπάτ ή ψαλίδι και να το κολλήσεις όπου επιθυμείς. Καλή επιτυχία!

Βαζάκια με μαυροπίνακα

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *