Νεσεσέρ με φερμουάρ δαντέλα

Εδώ και ένα μήνα έψαχνα χρόνο για να σχοληθώ με τα δαντελένια φερμουάρ που αγόρασα στην Χειροτέχνικα! Τελικά κατάφερα και βρήκα 45′ (αλήθεια, τόσο πήρε μόνο) και έφτιαξα αυτό το γλυκύτατο νεσεσέρ για την Ελίνα μας που γιορτάζει σήμερα.Θα χρειαστείς:

Όπως σε κάθε project ραπτικής καλό είναι να έχεις πλύνει και σιδερώσει τα υφάσματά σου πριν ξεκινήσεις. Τοποθέτησε τα 2 υφάσματα με τις καλές πλευρές αντικριστά και ράψε τις δύο κοντές πλευρές τους. Αν θέλεις το νεσεσέρ να είναι λίγο πιο στητό, σιδέρωσε θερμοκολλητική ενίσχυση στο εσωτερικό του ενός ή και των δύο κομματιών πριν κάνεις τις πρώτες ραφές.

DSC00119

Γύρισε τα υφάσματα με τις καλές πλευρές προς τα έξω και σιδέρωσε τις ραφές για να ισιώσουν. Ευθυγράμμισε την μία πλευρά του φερμουάρ στην μία πλευρά του νεσεσέρ και κάνε μια ραφή. Χρησιμοποίησε το ποδαράκι φερμουάρ ώστε η ραφή να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο φερμουάρ. Σιγουρέψου μόνο ότι το τελείωμα του νεσεσέρ είναι 2 χιλιοστά μακρυά από τα δόντια του φερμουάρ ώστε να κλείνει χωρίς να “μαγκώνει”.

DSC00127

Ράψε και την άλλη πλευρά του φερμουάρ, κλείστο μέχρι την μέση και γύρισε το νεσεσέρ ώστε να βλέπεις το εσωτερικό ύφασμα (με το φερμουάρ κεντραρισμένο), όπως στην παρακάτω φωτογραφία. Ράψε τις δύο ελεύθερες πλευρές – θυμήσου να είναι λίγο ανοιχτό το φερμουάρ για να μπορέσεις να το γυρίσεις όταν τελειώσεις.

DSC00137

Τσίμπα τις γωνίες και κάνε κάθετες ραφές ώστε το νεσεσέρ να αποκτήσει ύψος. Κόψε το ύφασμα που περισσεύει.

DSC00142

Γύρισε το νεσεσέρ σου και είναι έτοιμο για χρήση! So sweet! Χρόνια πολλά Ελένη!

DSC00144

Και αν αναρωτιέσαι πως ράβεις νεσεσέρ με το κλασσικό φερμουάρ, ρίξε μια ματιά στην σχολική κασετίνα με φερμουάρ.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Νεσεσέρ με φερμουάρ δαντέλα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *