Νεσεσέρ για τα αντιηλιακά σου

zipper-bag-smallΑχ καλοκαιράκι… έφτασε επιτέλους η ώρα να βγάλουμε τα κορμιά μας στον ήλιο. Ποτέ όμως χωρίς τα αντιηλιακά μας! Και πως θα τα κουβαλήσουμε μαζί μας όλα αυτά τα μπουκαλάκια στην παραλία μαζί με την τσατσάρα, τα κλειδιά μας και όλα τα άλλα τζίτζιρα μίτζιρα που θα χαθούν χύμα μέσα στην τσάντα; Μα με αυτό το πανεύκολο χειροποίητο νεσεσέρ που φτιάξαμε! Για δες!

 

Θα χρειαστείς:

Όπως πάντα, ξεκινάς με πλυμένα και σιδερώμενα υφάσματα. Τοποθέτησε το πρώτο κομμάτι ύφασμα με την καλή πλευρά πάνω, βάλε το φερμουάρ στην άκρη του με τα δόντια προς τα μέσα και τέλος το άλλο κομμάτι ύφασμα με την καλή πλευρά κάτω, η παρακάτω φωτό θα σε βοηθήσει.

zipper-bag-2

Βάλε στην ραπτομηχανή το ποδαράκι για το φερμουάρ και ράψε την μια πλευρά.

zipper-bag-3

Γύρισε τα υφάσματα με τις καλές πλευρές προς τα έξω και σιδέρωσε για να κάτσει καλύτερα η ραφή. Προσοχή! δεν σιδερώνεις το φερμουάρ, είναι πλαστικό και μπορεί να σου καεί!

zipper-bag-4

Δίπλωσε το νεσεσέρ, φέρε κοντά τις 2 ελεύθερες άκρες, πέρασε το κούμπωμα του φερμουάρ και κλείσε το.

zipper-bag-5

Άνοιξε τα υφάσματα με το φερμουάρ στην μέση και ράψε στις πορτοκαλί γραμμές όπως δείχνει η παρακάτω φωτό. Μην ξεχάσεις να αφήσεις ένα κενό τουλάχιστον 5 εκατοστών στο κομμάτι που θα είναι το εσωτερικό για να γυρίσεις το νεσεσέρ.

zipper-bag-6

Από το κενό αυτό γύρισε το νεσεσέρ με τις καλές πλευρές προς τα έξω και ράψε το κενό με κρυφή βελονιά. 

zipper-bag-7

Σιδέρωσε τις ραφές για να κάτσει καλύτερα το νεσεσέρ και είναι έτοιμο! Καλές βουτιές!

zipper-bag-8

Φτιάξτο

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν ένα γιο, τον Ιάσονα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.

Απάντηση