Μποέμ φωτιστικό από μαλλί πλεξίματος

Όταν νοικιάζεις ένα σπίτι έχεις τον κίνδυνο να έχει διάφορα διακοσμητικά στοιχεία μέσα, τα οποία να μην ταιριάζουν καθόλου στο στυλ σου. Για παράδειγμα, ένα άσχημο φωτιστικό στο ταβάνι του σαλονιού. Αλλά ο ιδιοκτήτης δεν σε αφήνει να το πειράξεις… Τι κάνεις; Στο www.lovemaegan.com θα δεις μια πολύ ωραία ιδέα πως να μεταμορφώσεις μία ξεπερασμένη και βαρετή απλίκα σε σε ένα ωραίο μποεμ πορτατίφ.

Όταν τελειώσει το συμβόλαιο σου και πας σε άλλο σπίτι, το ξεκρεμάς και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς:

  • Μεταλλικό καπέλο για πορτατίφ (κατά προτίμηση στρογγυλό)
  • Μαλλί πλεξίματος ή νήμα
  • Ξύλινες χάντρες διάφορα χρώματα
  • Φτερά
  • Ψαλίδι
  • Γαντζάκια για να το κρεμάσεις από το ταβάνι

Υπολόγισε πόσο μακριά θες να κρέμονται τα κρόσια από το ταβάνι. Για να υπολογίσεις το μήκος σωστά, λάβε υπόψιν σου πως θα τα δέσεις διπλά.
Άρχισε να δένεις με κομπο θηλιά (νομίζω έτσι λέγεται) ένα-ένα τα κρόσια που έχεις κόψει γύρω-γύρω από το στεφάνι. Πρέπει όλοι οι κόμποι να είναι από την ίδια μεριά για να δείχνει ωραίο. Δες και την φωτογραφία στο άρθρο του Lovemaegan.com για να σιγουρευτείς.

ceiling_light_main
Κατά διαστήματα πέρνα κι από μία χάντρα, όπου νομίζεις και στερέωνε την κάνοντας ένα κόμπο για να την σταθεροποιήσεις στην θέση της.
Μόλις γεμίσεις το στεφάνι, βγάλε το γυαλί από την απλίκα, βίδωσε τους γάντζους στο ταβάνι και κρέμασε το μεταλλικό καπέλο.

Πάρε τα κρόσια που κρέμονται, ξεκινώντας από αυτά που έχουν χάντρες πάνω τους και πέρνα τα ανάμεσα από την μικρή στεφάνη στο κάτω μέρος της βάσης, όπως φαίνεται καθαρά στην αντίστοιχη φωτογραφία.

Τέλος δέσε μερικά φτερά (ή άλλα διακοσμητικά) στις άκρες και η λάμπα σου είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία!

 

 

Φτιάξτο
Έλλη Σοφιανόπουλου

Η Έλλη Σοφιανοπούλου σπούδασε διεθνείς σχέσεις, αλλά πολύ σύντομα ο δρόμος της άλλαξε κατεύθυνση και ασχολήθηκε με την κατασκευή θεατρικών κοστουμιών και κοσμημάτων. Της αρέσει να πειραματίζεται με νέες τεχνικές και είναι συνέχεια σε αναζήτηση έμπνευσης και νέων ιδεών! Είναι μαμά ενός μικρού αγοριού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *