Βινεγκρέτ αβοκάντο

Μια που άρχισαν οι ζέστες είναι ευκαιρία να αρχίσουμε τις σαλάτες. Και γιατί μας δροσίζουν, αλλά και γιατί δεν παχαίνουν. Πως θα βάλουμε μαγιό; Στο backtoherroots.com βρήκα την συνταγή για μία σάλτσα από αβοκάντο, (το οποίο περιέχει πολλές βιταμίνες και είναι και αντιοξειδωτικό) που μπορείς να την φτιάξεις, να την φυλάξεις σε ένα γυάλινο μπουκάλι μέσα στο ψυγείο σου για αρκετές μέρες και να την χρησιμοποιείς σε όλες σου τις σαλάτες.

Γίνεται σε 5′ με πολύ απλά υλικά και απογειώνει γευστικά ακόμα κι ένα σκέτο μαρούλι.

Για να την φτιάξεις θα χρειαστείς:

  • 1 αβοκάντο
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • Αλάτι-πιπέρι
  • ½ φλ. λευκό ξύδι.
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο

Σε ένα μίξερ ανακάτεψε το αβοκάντο, το ξύδι, το λεμόνι και όσο αλάτι και πιπέρι θέλεις. Μόλις το μείγμα λιώσει καλά, χαμήλωσε την ταχύτητα του μίξερ και πρόσθεσε σιγά-σιγά το λάδι.
Η σάλτσα σου είναι έτοιμη και μπορείς να την φυλάξεις σε ένα γυάλινο μπουκάλι μέσα στο ψυγείο.

avocado_vinegrette_main
Αν σου φαίνεται ξινή, μπορείς  να μειώσεις την ποσότητα του ξυδιού στο 1/3 φλ. και να προσθέσεις τον χυμό από μισό λεμόνι.

Καλή όρεξη!

Φτιάξτο
Έλλη Σοφιανόπουλου

Η Έλλη Σοφιανοπούλου σπούδασε διεθνείς σχέσεις, αλλά πολύ σύντομα ο δρόμος της άλλαξε κατεύθυνση και ασχολήθηκε με την κατασκευή θεατρικών κοστουμιών και κοσμημάτων. Της αρέσει να πειραματίζεται με νέες τεχνικές και είναι συνέχεια σε αναζήτηση έμπνευσης και νέων ιδεών! Είναι μαμά ενός μικρού αγοριού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *