Γλαστράκια έτοιμα για φύτεμα από τσόφλι αυγού

Eggshell_intro1Η άνοιξη είναι η εποχή για φύτεμα. Κάποια φυτά μπορούμε να τα τοποθετήσουμε κατευθείαν στην γη και άλλα πρέπει να μεγαλώσουν πρώτα μέσα σε γλαστράκι και μετά να φυτευθούν στην γη. Στο www.17apart.com βρήκαμε μία τέλεια ιδέα πως να φτιάξεις γλαστράκια σε αυγό και να τα φυτέψεις κατευθείαν στο χώμα. Για δες!

Θα χρειαστείς:

  • Αυγά
  • Αυγοθήκες
  • Σπόρους
  • Χώμα
  • Κουτάλι
  • Ψεκαστήρι
  • Σουβλί ή χοντρή βελόνα

Eggshell_main
Άνοιξε το πάνω μέρος των αυγών με ένα μαχαίρι και άδειασε τα.

Πλύνε τα σε τρεχούμενο νερό, μέσα και έξω και μετά βράσε τα σε μιά κατσαρόλα για να καθαρίσουν τελείως.

Ξαναπλύνε τα με νερό και τοποθέτησε τα στις αυγοθήκες μέχρι να στεγνώσουν.

Με το σουβλί ή την βελόνα άνοιξε μια τρυπούλα στο κάτω μέρος των αυγών που θα βοηθήσει να στραγγίζουν τα νερά μετά το πότισμα.

Για να το κάνεις αυτό ακούμπα τα αυγά σε μια μαλακή επιφάνεια (π.χ. μια διπλωμένη πετσέτα κουζίνας) και μετά κάνε την τρύπα. Επίσης,θα χρειαστεί να αφαιρέσεις την μεμβράνη που έχει μέσα το αυγό.

Ξανατοποθέτησε τα αυγά στις αυγοθήκες, ψέκασε τα με νερό και με ένα κουταλάκι γέμισε τα με χώμα.

Φύτεψε τους σπόρους, ξαναψέκασε με νερό και άφησε τα γλαστράκια σε ένα μέρος με ήλιο, μέσα στο σπίτι, να φυτρώσουν.

Λίγες μέρες μετά θα έχουν μεγαλώσει αρκετά και θα είναι έτοιμα να μεταφυτευθούν. Σπάσε τα αυγά ώστε να δημιουργηθούν μικρές ρογμές και τοποθέτησε τα μέσα στην γη ή σε μεγαλύτερη γλάστρα. Οι ρίζες θα βρούν τον δρόμο τους μέσα από το ραγισμένο τσόφλι, το οποίο είναι και καταπληκτικό λίπασμα για το νεαρό φυτό.

Καλή επιτυχία!

 

Φτιάξτο
Έλλη Σοφιανόπουλου

Η Έλλη Σοφιανοπούλου σπούδασε διεθνείς σχέσεις, αλλά πολύ σύντομα ο δρόμος της άλλαξε κατεύθυνση και ασχολήθηκε με την κατασκευή θεατρικών κοστουμιών και κοσμημάτων. Της αρέσει να πειραματίζεται με νέες τεχνικές και είναι συνέχεια σε αναζήτηση έμπνευσης και νέων ιδεών! Είναι μαμά ενός μικρού αγοριού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *