Γεμιστές πιπεριές

Είναι πολύ καλό να νηστεύεις, γιατί εκτός από τους λόγους θρησκείας, πίστης και δοκιμασίας του εαυτού σου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση. Είναι, όμως και δύσκολο να κρατηθείς για ένα τόσο μεγάλο διάστημα. Η ποικιλία των φαγητών που έχει κάποιος στην διάθεση του μπορεί να βοηθήσει, γι’ αυτό ψάχνω συνέχεια συνταγές με αυτό τον σκοπό. Στο www.kalynskitchen.com βρήκα μια παραλλαγή των κλασικών γεμιστών με πολύχρωμες πιπεριές, μαύρο ρύζι, μανιτάρια και φέτα.

Βέβαια είναι ιδανική για όσους δεν νηστεύουν τα γαλακτοκομικά. Αν δεν θέλεις να βάλεις την φέτα απλά δεν την βάζεις. Φαίνεται πραγματικά πολύ νόστιμη εναλλακτική, εύκολη και υγιεινή.
Θες να την δοκιμάσεις;

Τα υλικά που θα χρειαστείς για 6 μερίδες είναι:

  • 6 πιπεριές (κίτρινες ή πορτοκαλί)
  • 2 φλυτζάνια μαύρο ρύζι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 340gr. μανιτάρια ψιλοκομμένα (εδώ προτείνει μικρά καφέ που λέγονται crimini ή Baby Bellas)
  • 2-3 κ.σ. μείγμα ελληνικών μπαχαρικών (αλάτι, μαντζουράνα, δενδρολίβανο, ρίγανη, πιπέρι, κτλ.)
  • 1 φλ.+ 1/4 φλ. φέτα θρυμματισμένη

Βράσε το ρύζι ανάλογα με τις οδηγίες.

Προθέρμανε τον φούρνο στους 190c και διάλεξε ένα ταψί ή πυρέξ που θα χωράνε οι πιπεριές σου ίσα-ίσα όρθιες, χωρίς να κουνιούνται.

Κόψε τις από πάνω για να τις καθαρίσεις από τα κοτσάνια και τους σπόρους και μετά κόψε τις και λίγο από κάτω για να στέκονται καλά. Δεν πειράζει αν γίνει μια μικρή τρύπα. Τοποθέτησε τις μέσα στο ταψί.
Στην συνέχεια ψιλόκοψε ότι έχεις αφαιρέσει από τις πιπεριές μαζί με το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.

piperies_stuffed_main
Βάλε λίγο λάδι σ’ ένα τηγάνι και σωτάρισε, για περίπου 4′ το κρεμμύδι με τα κομματάκια από τις πιπεριές. Άφησε τα στο πλάι σ’ ένα πιάτο, βάλε λίγο ακόμα λάδι και σωτάρισε μόνα τους τα μανιτάρια, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να αρχίσουν να παίρνουν ένα καφετί χρώμα. Η διαδικασία αυτή θα σου πάρει περίπου 6′.

Βάλε όλα τα υλικά μαζί, ρίξε από πάνω τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε πάνω στην φωτιά για άλλο 1′.
Ανακάτεψε τα όλα μαζί με το ρύζι και γέμισε μία-μία τις πιπεριές.

Σκέπασε τις με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 30′.

Βγάλε το ταψί από τον φούρνο, βάλε πάνω σε κάθε πιπεριά φέτα θρυμματισμένη και επανατοποθέτησε το ταψί στον φούρνο για άλλα 20′ μέχρι η φέτα να λιώσει και να πάρει χρώμα.
Οι πιπεριές σου είναι έτοιμες.

Μπορείς να μπεις εδώ, allrecipes.com για να δεις αναλυτικά (στα Αγγλικά), τι περιέχει το “ελληνικό μείγμα μπαχαρικών” που αναφέρει η συνταγή.

Καλή όρεξη.

Φτιάξτο
Έλλη Σοφιανόπουλου

Η Έλλη Σοφιανοπούλου σπούδασε διεθνείς σχέσεις, αλλά πολύ σύντομα ο δρόμος της άλλαξε κατεύθυνση και ασχολήθηκε με την κατασκευή θεατρικών κοστουμιών και κοσμημάτων. Της αρέσει να πειραματίζεται με νέες τεχνικές και είναι συνέχεια σε αναζήτηση έμπνευσης και νέων ιδεών! Είναι μαμά ενός μικρού αγοριού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *