Αυγουλιέρα από πηλό

Ξέρω ότι είναι λίγο νωρίς να μιλήσουμε για αυγά, αλλά για αυγουλιέρες δεν είναι! Και αφού βρήκα στο kittenhood.ro αυτήν την ωραία ιδέα πως να φτιάξεις αυγουλιέρες από πηλό, είναι μια καλή ευκαιρία να τις ετοιμάσεις για να τοποθετήσεις αργότερα (το Πάσχα) τα ωραία αυγά που θα βάψουμε μαζί με νέους, πρωτότυπους τρόπους. Και όχι μόνο. Μπορείς απλά να τις χρησιμοποιείς για να τρως το πρωινό σου.

Στο συγκεκριμένο project θα δεις ότι τις φτιάχνουν πολύπλευρες, αλλά εσύ μπορείς να τους δώσεις ότι σχήμα θέλεις αρκεί να φτιάξεις μια καλή βάση από κάτω για να στέκονται καλά.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

  • Πηλό που στεγνώνει χωρίς ψήσιμο
  • Κοπίδι
  • Αυγό
  • Χρώμα της επιλογής σου
  • Γυαλόχαρτο ή λίμα

augoulieres_main
Κάνε μία μπάλα από πηλό και δούλεψε την με τα χέρια για να ζεσταθεί. Μόλις μαλακώσει αρκετά πίεσε προσεκτικά το αυγό μέσα για να πάρει το σχήμα του η αυγουλιέρα.

Άφησε λίγο να στεγνώσει και μετά με το κοπίδι άρχισε να κόβεις τις πλευρές. Σε αυτό το σημείο μπορεί ο πηλός να σου κρακελάρει.

Βάλε λίγο νερό στα δάχτυλα σου και πέρνα τα από πάνω για να λειάνεις τις ρωγμές.

Άφησε πάλι να στεγνώσει για περίπου 24 ώρες.

Μόλις η αυγουλιέρα στεγνώσει για τα καλά, τρίψε τις επιφάνειες με το γυαλόχαρτο ή την λίμα και μετά βάψε την με το χρώμα που έχεις επιλέξει.

Εύκολο δεν είναι; Τώρα που το έμαθες λοιπόν, μπορείς να φτιάξεις πολλές για να στολίσεις το Πάσχα.

Καλή επιτυχία!

 

 

Φτιάξτο
Έλλη Σοφιανόπουλου

Η Έλλη Σοφιανοπούλου σπούδασε διεθνείς σχέσεις, αλλά πολύ σύντομα ο δρόμος της άλλαξε κατεύθυνση και ασχολήθηκε με την κατασκευή θεατρικών κοστουμιών και κοσμημάτων. Της αρέσει να πειραματίζεται με νέες τεχνικές και είναι συνέχεια σε αναζήτηση έμπνευσης και νέων ιδεών! Είναι μαμά ενός μικρού αγοριού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *