Πολύχρωμη περούκα από κορδέλες

Στα παιδιά αρέσει να μασκαρεύονται όλες τις εποχές του χρόνου! Οπότε αυτή η ιδέα θα σου είναι χρήσιμη, γενικά. Είναι πανεύκολη και την βρήκαμε στο manualidadesinfantiles.org. Μην σε πτοήσουν τα ισπανικά… αρκούν οι φωτογραφίες και οι δικές μας οδηγίες για να φτιάξεις μπόλικες περούκες μαζί με τα πιτσιρίκια σου.
Θα χρειαστείς:

– Μπαλόνι
– μπωλ
– Σακούλα
– Χαρτοταινία
– Κορδέλες  περιτυλίγματος
– Ψαλίδι

Πρώτα πρέπει να φτιάξεις την βάση της περούκας.

Φούσκωσε το μπαλόνι και βάλτο μέσα στο μπώλ για να μην κουνιέται (με τον κόμπο από κάτω).

Κάλυψε από την κορυφή και μέχρι την μέση, περίπου, με την σακούλα και ξεκίνα να κολλάς χαρτοταινία γύρω-γύρω έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας “σκούφος”. Βγάλτον από το μπαλόνι και κόψε ότι περισσεύει από την σακούλα.

peroukes_paidikes_main
Αν δεν έχεις μπαλόνι μπορείς να κάνεις την παραπάνω διαδικασία απευθείας στο κεφάλι του ενδιαφερόμενου. Αρκεί να έχει λίγο υπομονή (που υποθέτουμε οτι δεν θα την έχει)…

Κόψε κομμάτια από τις κορδέλες σε διάφορα μήκη, “κατσάρωσε τα με το ψαλίδι και κόλλα τα με ταινία πάνω στην βάση που έφτιαξες δίπλα-δίπλα.

Μόλις γεμίσει, άνοιξε τις άκρες από τις κορδέλες για να τις χωρίσεις στην μέση και να γίνουν πιο πλούσιες.

Η περούκα αυτή μπορεί να συνοδέψει οποιαδήποτε αποκριάτικη στολή και είναι και ιδιαίτερη ελαφριά για τα παιδικά κεφαλάκια. Μπορείς να την δοκιμάσεις πολύχρωμη ή με κορδέλες σε όλα τα χρώματα!

 

Φτιάξτο
Έλλη Σοφιανόπουλου

Η Έλλη Σοφιανοπούλου σπούδασε διεθνείς σχέσεις, αλλά πολύ σύντομα ο δρόμος της άλλαξε κατεύθυνση και ασχολήθηκε με την κατασκευή θεατρικών κοστουμιών και κοσμημάτων. Της αρέσει να πειραματίζεται με νέες τεχνικές και είναι συνέχεια σε αναζήτηση έμπνευσης και νέων ιδεών! Είναι μαμά ενός μικρού αγοριού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *