Πάτσγουoρκ μπωλ

Να πω την αλήθεια μου, ζήλεψα λίγο την στήλη της Μάνιας Χατζηιωαννίδη και είπα να κάνω και εγώ λίγο πάτσγουωρκ. Χρόνο για ραπτομηχανή όμως δεν έχω έτσι έβγαλα το αγαπημένο μου powertex και δες τι έφτιαξα σε 15 λεπτά!

Θα χρειαστείς:

  • 1 στρογγυλό κομμάτι υφάσματος
  • πολλά μικρά κομματάκια υφάσματος
  • πλαστικό μπωλ
  • πλαστική μεμβράνη
  • powertex

patchwork-ball-howto

Θα σου πρότεινα να βρεις ένα ευέλικτο πλαστικό μπωλ (τύπου μιας χρήσης) ώστε να μπορέσεις να βγάλεις εύκολα μετά το καινούργιο σου μπωλ. Κάλυψέ το με πλαστική μεμβράνη.

Δοκίμασε να απλώσεις το στρογγυλό κομμάτι υφάσματος πάνω στο πλαστικό μπωλ για να δεις ότι είναι οκ το μέγεθός του, αν δεν είναι κόψτο λίγο ακόμη, θα πρέπει να φτάνει λίγο πριν το χείλος του μπωλ. Όταν είσαι οκ με το μέγεθος βούτηξε όλο το ύφασμα σε powertex και στράγγιξέ το (καλό είναι να φορέσεις γάντια για να καθαριστείς πιο εύκολα στα τέλος). Άπλωσέ το στο μπωλ με την καλή πλευρά του υφάσματος προς τα κάτω – αυτό θα είναι το εσωτερικό του μπωλ σου.

Βούτηξε όλα τα κομματάκια σου σε powertex και άρχισε να τα απλώνεις ένα ένα πάνω στο μπωλ μέχρι να καλύψεις όλα τα κενά. Άφησε το μπωλ σου να στεγνώσει για μια μέρα και μετά αφαίρεσε το πλαστικό. Να θυμίσουμε ότι χρησιμοποιούμε powertex και όχι απλή κόλλα γιατί το powertex θα “κοκκαλώσει” το μπωλ και θα το κάνει πιο ανθεκτικό. Με γεια το καινούργιο σου μπωλ!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

2 σχόλια στο άρθρο “Πάτσγουoρκ μπωλ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *