Παλιό σκαμπό σε δερμάτινο τραπεζάκι

Σε όλα τα σπίτια υπάρχει ένα παλιό σκαμπώ που οι καλές του μέρες έχουν περάσει. Όχι όμως ανεπιστρεπτί… Στο design-milk.com μας δείχνουν πως θα αναβαθμίσεις το παλιό σου σκαμπώ σε ένα τέλειο δερμάτινο βοηθητικό τραπεζάκι. Είναι εύκολο!
Θα χρειαστείς:

  • 1 στρογγυλό σκαμπώ
  • 1 κομμάτι ½ m2 χοντρό δέρμα (δηλ. 1 κομμάτι 50 cm x 50 cm) ή πολύ χοντρή τσόχα
  • περίπου 3m απλό κορδόνι ή δερμάτινο, πάχους 2-4mm
  • κοπίδι
  • μεζούρα
  • σουβλί
  • μολύβι
  • 1 καρφίτσα
  • 15-20 μεταλλικά κλιπς (μανταλάκια)
  • σελοτέιπ

Πρώτα απ’όλα ξεκινάς φτιάχνοντας τα καλύματα. Γύρισε από την ανάποδη το υλικό που έχεις επιλέξει (δέρμα ή τσόχα) και με την βοήθεια της μεζούρας και που την έχεις σταθεροποιήσει σε ένα σημείο με την καρφίτσα (σαν διαβήτη) και του μολυβιού, κάνε δύο κύκλους. Ο ένας όσο η διάμετρος του σκαμπώ και ο άλλος όσο η διάμετρος συν το πάχος του. Κόψε δύο κύκλους (στην πιο μεγάλη διάσταση) με το κοπίδι προσέχοντας η λεπίδα να είναι εντελώς κάθετα.

Μέτρα με την μεζούρα και σημάδεψε γύρω-γύρω τις αποστάσεις που θέλεις για να κάνεις τις τρύπες που θα περάσει το κορδόνι. Αφού μετρήσεις, βάλε τα δύο κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο, έτσι ώστε τα σημάδια που έχεις βάλει να ταιριάζουν και αφήνοντας ένα περιθώριο 1 cm από την άκρη κάνε τις τρύπες με το σουβλί. Αν δεν έχεις σουβλί, μπορείς να κάνεις τρύπες με το κοπίδι κάνοντας ένα μικρό χ σε κάθε σημάδι.

stool-table-howto

Τοποθέτησε τα κομμάτια πάνω και κάτω από το σκαμπώ προσέχοντας πάλι οι τρύπες να ταιριάζουν. Στερέωσε τα με τα κλιπς και ξεκίνα να περνάς το κορδόνι. Από την πρώτη τρύπα πέρνα σχεδόν όλο το κορδόνι αφήνοντας να κρέμεται λίγο (και κάνοντας του ένα κόμπο για να μην φύγει ) για να μπορέσεις στο τέλος , όταν ξαναφτάσεις εκεί να δέσεις τις δύο άκρες.

Εκεί που είναι τα πόδια του σκαμπώ θα χρειαστεί να κανεις ένα μικρό άνοιγμα με το κοπίδι. Πρόσεχε μην κόψεις καμία τρύπα. Αφού τελειώσεις δέσε τις δύο άκρες μεταξύ τους και κρύψε τον κόμπο ανάμεσα απο τα δύο καλύματα.

Το τραπεζάκι σου είναι έτοιμο. Καλή επιτυχία!

Κράτα το

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *