Μπωλ από μαρμαρόσκονη και powertex

Δεν είχα ιδέα τι ήταν η μαρμαρόσκονη, ζήτησα από τον μπαμπά μου να μου βρει άμμο για να δοκιμάσω να φτιάξω κάτι τέτοιο και μου έφερε κάτι τελείως διαφορετικό. Αποφάσισα να το δοκιμάσω παρόλ’ αυτά και νομίζω το αποτέλεσμα είναι πολύ ιδιαίτερο…

Πέρα από την μαρμαρόσκονη (ή άμμο ή ότι παρόμοιο βρεις) θα χρειαστείς ένα μπωλ που θα καλύψεις με μεμβράνη και powertex. Ο λόγος που χρησιμοποιούμε powertex και όχι μια απλή κόλλα όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν για το φωτιστικό από σεμεδάκι, είναι γιατί το powertex είναι πολύ πιο δυνατό και θα “κοκκαλώσει” το αντικείμενο, ενώ με την απλή κόλλα το αντικείμενο είναι πιο χαλαρό.

marmaro-mpol-howto

Ανακατεύεις λοιπόν την σκόνη σου με το powertex και φτιάχνεις ένα μείγμα που να μην τρέχει, θέλεις να βάλεις όσο το δυνατόν λιγότερο powertex. Στη συνέχεια θα το απλώσεις το μπωλ που έχεις καλύψει και θα το αφήσεις να στεγνώσει τουλάχιστον 2 μέρες. Μετά τις 2 μέρες θα χρειαστεί να βγάλεις το μπωλ και να το αφήσεις να στεγνώσει καλά και η εσωτερική του πλευρά. Θα σου πρότεινα όταν βγάλεις το μπωλ, να τοποθετήσεις το αντικείμενο μέσα στο μπωλ ώστε να μην σου ραγίσει από το βάρος.

Όταν στεγνώσει τελείως, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για ότι άλλο θέλεις. Ωραία ιδέα είναι να βάλεις και κεράκι μέσα. Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Μπωλ από μαρμαρόσκονη και powertex”

  1. Με μαρμαρόσκονη , φτιάχνουμε μπογιά κιμωλίας . Αναλογία : ένα μέρος μαρμαρόσκονης, δύο μέρη μπογιά πλαστικό ματ απλό τοίχου. Καλή επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *