Μπλοκ σε σχήμα καρδιάς

heart_block_main2

Έχεις προσπαθήσει να γαζώσεις χαρτί; Μπορείς να φτιάξεις πολύ ωραία πράγματα. Για παράδειγμα ένα πολύ γλυκό σημειωματάριο σε σχήμα καρδιάς. Είπαμε, μια που πλησιάζει και η γιορτή των ερωτευμένων. Οχι απαραίτητα βέβαια για ερωτευμένους. Εγώ το έφτιαξα μαζί με τον γιό μου και μου ζήτησε να το πάει δώρο στην κ. Ελένη, την αγαπημένη του δασκάλα. Διπλωμάτης…!Θα χρειαστείς:

– Για το εξώφυλλο χρωματιστό χαρτόνι ή τσόχα  (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα υλικό για χειροτεχνία που μοιάζει με καουτσούκ)
– Λευκές κόλλες χαρτί
– Ψαλίδι
– Μολύβι
– Κόλλα
– Επιφάνεια κοπής (προαιρετικά)
– Ραπτομηχανή

Φτιάξε το πατρόν μιας καρδιάς. Για πιο σωστό αποτέλεσμα σχεδιάσε την μισή καρδιά πρώτα, κόψε την και δίπλωσε την προς την άλλη μεριά για να σχηματίσεις και την άλλη μισή.

heart_block_main2
Για ακόμα πιο σωστό αποτέλεσμα χρησιμοποίησε επιφάνεια κοπής για να την μετρήσεις κιόλας.

Βάλε μερικές κόλλες ανάμεσα στο χρωματιστό χαρτόνι ή οτι άλλο έχεις επιλέξει για εξώφυλλο και γάζωσε τα στην μέση, ζιγκ-ζαγκ με μια χρωματιστή κλωστή.

heart_block_main
Μόλις τελειώσεις με το γαζί, τοποθέτησε την καρδιά-πατρόν πάνω στο μπλοκ σχημάτισε το περίγραμμα με το μολύβι και μετά κόψε το μπλοκ γύρω-γύρω.

Μπορείς να σιγουρέψεις το γαζί βάζοντας από πάνω λίγη κόλλα.

Το μπλοκάκι είνα έτοιμο.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να αποφασίσεις που θα το χαρίσεις!

Και του χρόνου!

 

Φτιάξτο
Έλλη Σοφιανόπουλου

Η Έλλη Σοφιανοπούλου σπούδασε διεθνείς σχέσεις, αλλά πολύ σύντομα ο δρόμος της άλλαξε κατεύθυνση και ασχολήθηκε με την κατασκευή θεατρικών κοστουμιών και κοσμημάτων. Της αρέσει να πειραματίζεται με νέες τεχνικές και είναι συνέχεια σε αναζήτηση έμπνευσης και νέων ιδεών! Είναι μαμά ενός μικρού αγοριού.