Ποδιά κουζίνας από ανδρικό πουκάμισο

apron_shirt_introΟι γιορτές με τα τραπέζια και τις φιέστες μπορεί να τελείωσαν. Αλλά το μαγείρεμα δεν τελειώνει ποτέ. Και πάντα μα πάντα όταν μαγειρεύω λερώνομαι, αλλά δεν λέω να φορέσω και καμιά ποδιά, γιατί με κοροϊδεύει ο άντρας μου. Βρήκα λοιπόν, στο amazinggoodwill.com, αυτή την εξαιρετική και πανεύκολη ιδέα για να μην μπορεί να πει κουβέντα. Μια ποδιά από ανδρικό πουκάμισο. Και δεν λερώνεσαι… και έχεις στυλ!

Θα χρειαστείς:
– 1 αντρικό πουκάμισο
– ψαλίδι
– βελόνα και κλωστή
– 1 κομμάτι κορδέλλα περίπου 1 μέτρο

Αφού διαλέξεις το πουκάμισο που σου αρέσει, αφαίρεσε την πλάτη του κόβοντας τις πλαινές ραφές. Μετά κόψε τα μανίκια με μία γωνία από την βάση του κολλάρου μέχρι την μασχάλη. Κόψε και το πίσω μέρος από το κολλάρο όσο πιο κοντά μπορείς στην ραφή.

apron_shirt_main
Τρύπωσε ή γάζωσε αν έχεις μηχανή, τα κομμένα μέρη για αισθητικούς λόγους.

Τέλος, κόψε δύο κομμάτια κορδέλλα γύρω στα 50cm το καθένα και ράψε τα στην μέση σαν ζώνη. Εναλλακτικά, αν δεν έχεις κορδέλλα, μπορείς να φτιαξεις ζωνάκι απο τα ίδια τα ρετάλια του πουκαμίσου.

Ετοιμη η ποδιά σου.

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
Έλλη Σοφιανόπουλου

Η Έλλη Σοφιανοπούλου σπούδασε διεθνείς σχέσεις, αλλά πολύ σύντομα ο δρόμος της άλλαξε κατεύθυνση και ασχολήθηκε με την κατασκευή θεατρικών κοστουμιών και κοσμημάτων. Της αρέσει να πειραματίζεται με νέες τεχνικές και είναι συνέχεια σε αναζήτηση έμπνευσης και νέων ιδεών! Είναι μαμά ενός μικρού αγοριού.