Μακαρόνια με καραμελωμένα κρεμμύδια και σπανάκι

Την πήρε το μάτι μου στο juliasalbum.com και δεν μπορούσα να μην την μοιραστώ μαζί σας. Με μια συμφωνία… Θα βαφτίσουμε την συγκεκριμένη συνταγή απλώς υγιεινή, μιας και περιέχει σπανάκι. Για τα υπόλοιπα υλικά πχ. κρέμα γάλακτος, κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε. Επίσης: η κυρία που την εμπνεύστηκε λέει πως η συγκεκριμένη ποσότητα είναι για 4 άτομα. Εμείς λέμε μάλλον για 2.

Θα χρειαστείς:

– 1 κ.σ. ελαιόλαδο
– 3 κρεμμύδια
– 1 κ.σ μπαλσάμικο
– 1 κ.σ ελαιόλαδο
– 10-15 μανιτάρια (shitake ή ότι άλλο είδος σου αρέσει)
– αλάτι

– 3 κούπες σπανάκι
– 250 gr μακαρόνια
– 2/3 κούπας κρέμα γάλακτος
– 1/3 κούπας γάλα
– 1 κούπα τριμένη παρμεζάνα
– ¼ κ.γ. αλάτι

Πρώτα πρέπει να καραμελώσεις τα κρεμμύδια. Τα κόβεις ροδέλες και τα βάζεις σε ένα τηγανάκι με το λάδι σε πολύ δυνατή φωτιά.
Ανακατεύεις με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να ροδίσουν για 10’.
Χαμηλώνεις την φωτιά και συνεχίζεις ν’ ανακατεύεις για άλλα 10’.
Σε αυτό το στάδιο ρίξε λίγο αλάτι και συνέχισε το ανακάτεμα για άλλα 10’. Απόσυρε το τηγάνι από την φωτιά και ρίξε στα κρεμμύδια το μπαλσάμικο. Η διαδικασία αυτή, διαρκεί 30’.

pasta_main

Σε ένα άλλο τηγάνι σωτάρισε τα μανιτάρια για 20’ με λίγο λάδι.
Αφού τελειώσεις ανακάτεψε τα κρεμμύδια με τα μανιτάρια και το σπανάκι μέχρι να μαραθεί.

Βράσε τα μακαρόνια σου και σούρωσε τα.

Πρόσθεσε την κρέμα, το γάλα, την παρμεζάνα και λίγο αλάτι στο μίγμα κρεμύδια-μανιτάρια-σπανάκι. Βάλε και τα μακαρόνια και άφησε τα πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα.

Σερβίρεις, ιδανικά σε ζεσταμένα πιάτα (βάλτα λίγο μέσα στον φούρνο) με εξτρα τυρί.

Καλή απόλαυση! Είπαμε είναι υγιεινή συνταγή!

Φτιάξτο
Έλλη Σοφιανόπουλου

Η Έλλη Σοφιανοπούλου σπούδασε διεθνείς σχέσεις, αλλά πολύ σύντομα ο δρόμος της άλλαξε κατεύθυνση και ασχολήθηκε με την κατασκευή θεατρικών κοστουμιών και κοσμημάτων. Της αρέσει να πειραματίζεται με νέες τεχνικές και είναι συνέχεια σε αναζήτηση έμπνευσης και νέων ιδεών! Είναι μαμά ενός μικρού αγοριού.

Απάντηση