Στριφογυριστή τέχνη

Ακόμη μια Παρασκευή που ετοιμαζόμαστε για διασκεδαστικές δραστηριότητες με τα παιδιά μας! Αυτή τη φορά βρήκαμε στο ArtfulParent.com και σου προτείνουμε την στροφογυριστή τέχνη. Με ένα στεγνωτήρι για τις σαλάτες, μερικά πλαστικά πιάτα και λίγο χρώμα μπορείς να αφήσεις πιτσιρίκια όλων των ηλικιών να δημιουργήσουν τις δικές τους ζωγραφιές χωρίς να λερώσουν και χωρίς να απογοητευτούν! Για ρίξε μια ματιά στην ιδέα…

Τα υλικά που χρειάζεστε είναι:

– Πλαστικό στεγνωτήριο για σαλάτες
– Χρώματα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέμπερες)
– Πλαστικά λευκά πιάτα (ανάλογα με το μέγεθος που έχει το στεγνωτήριο)

Εάν δεις και τις φωτογραφίες από το άρθρο της Jean στο ArtfulParent.com θα καταλάβεις αμέσως τι χρειάζεται να κάνετε…

Πρώτα βάζεις το πιατάκι μέσα στο στεγνωτήριο και μετά αφήνεις τους μικρότερους να διαλέξουν 3 χρώματα. Τους αφήνεις να ρίξουν το χρώμα στο κέντρο του πιάτου σε μικρούς βόλους. Κλείνεις το καπάκι του στεγνωτήρα και αρχίζει το στριφογύρισμα!

Τέλος ανοίγετε παρέα για να δείτε το αποτέλεσμα… στην έκπληξη είναι και η μισή χαρά του project αυτού.

spin_art_main
Κρεμάς τα πιατάκια να στεγνώσουν και όταν έχετε φτιάξει πολλά και με διαφορετικά χρώματα μπορείτε να τα συναρμολογήσετε σε ένα πολύχρωμο μόμπιλε για τον κήπο!

Εάν αναρωτιέσαι τι είναι το στεγνωτήριο σαλατικών τότε αναζήτησέ το σε καταστήματα με είδη σπιτιού ή ακόμη και σε σουπερμάρκετ. Για αυτή τη δραστηριότητα καλύτερα να μην είναι κάτι ακριβό, αλλά ένα πλαστικό στεγνωτήριο.

Καλή διασκέδαση, λοιπόν!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *