Πεταλούδες από φίλτρα καφέ

butterfly_introΟι Παρασκευές είναι οι μέρες που κάθομαι στο σπίτι με την μικρή μου κόρη και δεν δουλεύω… και έτσι είναι και οι ημέρες που έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε οι δυό μας crafts. Την περασμένη εβδομάδα (προ Χειροτέχνικα) είχαν οι παππούδες μας γιορτή και αποφασίσαμε να τους φτιάξουμε αντί για ζωγραφιά από μια χειροποίητη πεταλούδα με φίλτρα του καφέ για τον καθένα. Ήταν τόσο εύκολο και ευχάριστο που σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Τα υλικά που χρειαστήκαμε είναι:

– Φίλτρα καφέ
– Χρώματα (μαρκαδόρους, νερομπογιές, τέμπερες, κηρομπογιές – ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητες του κάθε παιδιού)
– Καθαριστές πίπας ή ξυλάκι παγωτού
– Πινέλα (εάν χρειάζεται)
– Συρραπτικό
– Χαρτί κουζίνας

Το πρώτο πράγμα που κάναμε με το Χριστινάκι ήταν να διακοσμήσουμε τα φτερά της κάθε πεταλούδας, δηλ. τα φίλτρα. Με τους μαρκαδόρους η μικρή μου ζωγράφος ξεκίνησε να βάζει τις πινελιές της μέχρι που της έδειξα πως μπορεί κρατώντας 2 ή 3 μαρκαδόρους μαζί να κάνει τελίτσες. Αυτό ήταν! Τρελάθηκε!

butterfly01

butterfly02
Μόλις στέγνωσαν τα φτερά η μαμά ένωσε τα φίλτρα με το συρραπτικό και τα άφησε στην άκρη. Στη συνέχεια στρίψαμε έναν καθαριστή πίπας διπλώνοντας τον στη μέση και έτσι φτιάξαμε το σώμα και τις κεραίες. Και αυτό στερεώθηκε επάνω στην πεταλούδα με το συρραπτικό! Έτοιμη η πεταλούδα! Όλο το υπόλοιπο απόγευμα η Χριστίνα το πέρασε τρέχοντας πάνω κάτω με τις πεταλούδες της στο χέρι φωνάζοντας «Πετάνε πετάνε»!

butterfly03

butterfly04

Την επόμενη μέρα γράψαμε με ένα μαρκαδοράκι την ημερομηνία και πήγαμε τις πεταλούδες δώρο στους παππούδες μας!

Δοκίμασέ το κι εσύ! Καλή επιτυχία!

 

 

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *