Πείραμα: Είσοδος στη δημιουργική μάθηση

peirama_logoΤο Πείραμα ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008 με τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, στον έβδομο όροφο της Ολυμπίου Στοάς, στην οδό Βαλαωρίτου, σε έναν πρώην βιομηχανικό χώρο. Εξ αρχής, σκοπός της δημιουργίας του ήταν να ενισχύσει τη δημιουργικότητα στην τοπική κοινότητα, να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά στις τέχνες και τις επιστήμες και να τους μυήσει στη χαρά της δημιουργίας. Ενημερώσου για την ιστορία του χώρου, αλλά και τις δραστηριότητές του σήμερα!

Βασικός άξονας της δραστηριότητας του Πειράματος ήταν και παραμένει η διεξαγωγή σεμιναρίων και εργαστηρίων. Επενδύοντας στο πολύτιμο, για τις μέρες μας, «μοίρασμα της γνώσης» (knowledge sharing) γύρω από ένα μεγάλο εύρος εικαστικών, τεχνικών ή ειδικών θεμάτων, το Πείραμα και οι εισηγητές του ανανεώνουν διαρκώς τα προσφερόμενα σεμινάρια έτσι ώστε η μάθηση να γίνεται επιλογή, ευχάριστη αλλά και χρήσιμη, πρακτική και θεωρητική, στοχευμένη ή διερευνητική.
Σημαντικός πυλώνας του οράματός του, είναι, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, ο πειραματισμός. Προσφέροντας πρωτότυπα σεμινάρια που διεξάγονται μέσα σε ένα ευέλικτο και ανοικτό πλαίσιο αφήνει πάντα περιθώρια για πειραματισμό σε κάθε επίπεδο της δημιουργικής και μαθησιακής διαδικασίας.

Το Πείραμα θέλει να συνεχίσει την πορεία που χάραξε, βελτιώνοντας διαρκώς τις υπηρεσίες του και ενσωματώνοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους στο δίκτυο των δραστηριοτήτων του.

Τέσσερα χρόνια μετά, το Πείραμα «πειραματίζεται» πλέον σε έναν νέο χώρο, σε ένα διατηρητέο κτίριο επί της οδού Φιλίππου 51, στη γειτονιά της Ρωμαϊκής Αγοράς στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Ο κύκλος εργαστηρίων μας περιλαμβάνει: φυσικό σαπούνι, κρέμες και φυσικά καλλυντικά, πλεκτική, κηροπλαστική, ραπτική, μεταποίηση ρούχου χωρίς βελόνα και κλωστή, crochet, “design – οι μεταμορφώσεις του χαρτιού”, κόσμημα, εικαστικά, online πώληση και προώθηση χειροποίητων δημιουργιών.

Στο πλαίσιο της εκπτωτικής μας πολιτικής υπάρχει έκπτωση σε περίπτωση που μαθητής μας παρακολουθήσει περισσότερα από ένα σεμινάριο ταυτόχρονα, καθώς και στη περίπτωση που έρθει με φίλο/φίλη. Μπορείτε να παρακολουθείτε τα νέα μας στο Peirama ή στο www.peirama.gr καθώς συνεχώς ανανεώνουμε τα σεμινάριά μας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Μέσω email: peirama18@gmail.com

Τηλεφωνικά: 2315 507959,
WUP: 6977125990
Καθημερινές: 16.30 – 21.00
FB: Peirama

www.peirama.gr

Εργαστήρια
Διαφήμιση

Το άρθρο αυτό είναι διαφημιστικό και μπορεί να περιλαμβάνει και τοποθέτηση κάποιου προϊόντος. Οι διαφημίσεις είναι το βασικό έσοδο του Ftiaxto.gr και ενισχύοντας τους σπόνσορές μας ενισχύεις κι εμάς. Εάν θέλεις κι εσύ να διαφημιστείς στις σελίδες μας στείλε email στο info@ftiaxto.gr.

Απάντηση