Μεταμορφώνουμε τη συρταριέρα μας

syrtariera_introΤον τελευταίο καιρό βρίσκουμε όλο και περισσότερα παλιά έπιπλα στα σκουπίδια και πολύ στεναχωριόμαστε. Δηλαδή δεν στεναχωριόμαστε ακριβώς γιατί τα μαζεύουμε εμείς και τα κάνουμε πολύ ωραία πράγματα, αλλά είναι κρίμα να μην δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε παλιά έπιπλα που μπορούν κυριολεκτικά να μεταμορφωθούν με λίγο κόπο και έξοδα. Όπως αυτή η παλιά συρταριέρα

Τα υλικά που χρειαστήκαμε για αυτή τη μεταμόρφωση είναι:

– Γυαλόχαρτο σε σφουγγαράκι ή λεπτό γυαλόχαρτο
– 2 πινέλα πλατιά, μεγάλα
– Βελατούρα για ξύλο
– Χρώμα ριπολίνης νερού σατινέ σε χρώμα που σας αρέσει
– Διάφανο βερνίκι νερού σατινέ

Εάν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται κινέζικα μπορείς να ζητήσεις να σε βοηθήσουν στο χρωματοπωλείο από όπου θα προμηθευτείς τα υλικά σου.

Επίσης, θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου οτι ανάλογα με το υλικό και την επεξεργασία ή τη φθορά που μπορεί να έχει το έπιπλό σου, μπορεί να χρειαστείς και κάτι επιπλέον. Π.χ. το δικό μας επιπλάκι δεν είχε χρώμα επάνω και λίγα μόνο υπολείμματα από παλιό βερνίκι, οπότε δεν χρειαζόταν και πολύ τρίψιμο. Εάν το έπιπλο έχει κάποιο χρώμα επάνω τότε θα πρέπει να το τρίψεις πολύ καλά, αλλά μπορεί να μην χρειαστεί να το περάσεις με βελατούρα… κτλ. Μην ξεχάσεις να καθαρίζεις τα πινέλα σου όταν τελειώνεις κάθε φάση με απλό νερό και σαπούνι για να μην μείνουν επάνω τους υπολείμματα και χαλάσουν.

Για μια πιο ολοκληρωμένη ανανέωση προτείνουμε να καθαρίσεις πολύ καλά και το εσωτερικό των συρταριών και να στρώσεις μέσα αυτοκόλλητο κάλυμμα συρταριών σε χρώματα που να σου αρέσουν.

Πάμε να το φτιάξουμε, λοιπόν!

Βήμα βήμα

syrtariera01
Αυτή λοιπόν είναι η συρταριέρα όπως την βρήκαμε στον δρόμο. Την καθαρίσαμε με ένα πανάκι και λίγο νερό και βγάλαμε τα συρτάρια για να ξεκινήσουμε.
syrtariera02
Πρώτη κίνηση γυαλόχαρτο. Με αυτό το σφουγγαράκι γυαλόχαρτο βολευτήκαμε πολύ. Είναι λίγο πιο ακριβό αλλά βοηθάει πολύ. Τρίψαμε πολύ καλά όλες τις επιφάνειες!
syrtariera03
Μετά περάσαμε με το πινέλο μας ένα χέρι βελατούρα. Η βελατούρα είναι λευκή και θα πρέπει να φροντίσεις να καλύψεις πολύ καλά με αυτή όλη την επιφάνεια του επίπλου. Παντού! Συνήθως ένα χέρι αρκεί. Αφήνεις να στεγνώσει πολύ καλά. Δες και τις οδηγίες για τον χρόνο που χρειάζεται.
syrtariera04
Τώρα είσαι έτοιμος να περάσεις το χρώμα σου. Με άλλο πινέλο από αυτό που χρησιμοποίησες πριν περνάς το πρώτο χέρι μπογιάς. Φρόντισε να καλύπτεις όσο το δυνατόν καλύτερα τα κενά. Αφήνεις να στεγνώσει πάλι πολύ καλά και επαναλαμβάνεις με δεύτερο ή και τρίτο χέρι εάν χρειαστεί.
syrtariera05
Αφού στεγνώσει πολύ καλά το χρώμα σου, με το γυαλόχαρτο μπορείς να ξύσεις λίγο το χρώμα, ώστε να δίνει το έπιπλό σου την αίσθηση του παλιού. Προσοχή μόνο μην το παρακάνεις! Μπορείς να ξύσεις τα χερούλια ή…
syrtariera06
τις άκρες και τις γωνίες του επίπλου! Τέλος, μπορείς προαιρετικά να περάσεις για λόγους ανθεκτικότητας το έπιπλο σου και με ένα χέρι απλό βερνίκι νερού! Αφήνεις και πάλι να στεγνώσει καλά και αποφασίζεις που θα βάλεις το καινούργιο σου έπιπλο! Με γειά!

syrtariera_main
Ευχαριστούμε τη Ζέτα για την πολύτιμη βοήθειά της! Και εάν σου άρεσε αυτή η ιδέα μείνε συντονισμένος γιατί έρχονται και περισσότερες μεταμορφώσεις επίπλων!

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Μεταμορφώνουμε τη συρταριέρα μας”

  1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ!!ΑΝΑΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ Κ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ!!ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟΣΑ ΜΑ ΤΟΣΑ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ΕΠΙΠΛΑ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ!!

Απάντηση