Γάτα με πέταλα: Σεμινάρια αργυροχρυσοχοΐας

Γάτα με πέταλα: Σεμινάρια αργυροχρυσοχοΐας

Το εργαστήριο  «Γάτα με Πέταλα» διοργανώνει σεμινάρια κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος για ερασιτέχνες χειροτέχνες που θέλουνε να εκφραστούν δημιουργικά χρησιμοποιώντας ως πρώτες ύλες το μέταλλο και τις ημιπολύτιμες πέτρες.

Στον εξοπλισμένο χώρο του εργαστηρίου οι μαθητές έχουνε την δυνατότητα να διδαχθούν και να εφαρμόσουν στην πράξη όλες τις τεχνικές της αργυροχρυσοχοΐας καθώς, την δυνατότητα να γνωρίσουν βασικούς τρόπους σχεδιασμού κοσμήματος αλλά και τους τρόπους οργάνωσης ενός μικρού αλλά πλήρους εργαστηρίου στο σπίτι, στο οποίο θα είναι εφικτή η κατασκευή έργων με κέντρο τις δικές τους ιδέες.

Στο τμήμα αρχαρίων διδάσκονται: σέγα, λίμα και κόλληση μετάλλων στην φωτιά,  υγρό γυαλί, κατασκευή βέρας και δαχτυλιδιού, τεχνική «κουτί» (τρισδιάστατο κόσμημα)  και δέσιμο ημιπολύτιμων λίθων. Παράλληλα διδάσκονται οι βασικοί τρόποι κατασκευής κουμπωμάτων, η δημιουργία διαφορετικών επιφανειών (γυαλιστερό, ματ, σφυρήλατο κ.α.) ενώ γίνεται γνωριμία με ποικίλα διαφορετικά υλικά.

Στο τμήμα προχωρημένων τα μαθήματα στοχεύουν στην περαιτέρω επαφή του εκπαιδευόμενου με τεχνικές που απαιτούν λεπτομερέστερους χειρισμούς και γίνεται εισαγωγή σε έναν ολοκληρωτικά διαφορετικό τρόπο δημιουργίας κοσμημάτων μέσω της κατασκευής κέρινων μοντέλων τα οποία κατόπιν χυτεύονται σε ασήμι ή μπρούντζο και επεξεργάζονται περαιτέρω με τις κλασσικές μεθόδους αργυροχρυσοχοΐας.

Ο κάθε κύκλος σεμιναρίων αργυροχρυσοχοΐας έχει διάρκεια τέσσερις μήνες και αποτελείται από 15 τρίωρα μαθήματα.

Τα μαθήματα ξεκινάνε την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016.
Ανοιχτά για εγγραφές και πληροφορίες Δευτέρα με Παρασκευή 18.00 με 21.00

Γάτα με πέταλα
Ασκληπιού 12, Αθήνα
τηλ 210 8217131 / 69 97 2974 41
gatamepetala.com

Εργαστήρια
Διαφήμιση

Το άρθρο αυτό είναι διαφημιστικό και μπορεί να περιλαμβάνει και τοποθέτηση κάποιου προϊόντος. Οι διαφημίσεις είναι το βασικό έσοδο του Ftiaxto.gr και ενισχύοντας τους σπόνσορές μας ενισχύεις κι εμάς. Εάν θέλεις κι εσύ να διαφημιστείς στις σελίδες μας στείλε email στο info@ftiaxto.gr.