Κούκλες από κουτιά συσκευασίες

pasta_puppets_introΠάντα όταν αναζητάμε ιδέες για να δημοσιεύσουμε στο Ftiaxto.gr έχουμε το νου μας για εύκολες κατασκευές που μπορείς να κάνεις με τα παιδιά σου και σήμερα βρήκαμε μια τέτοια στο site της Fiskars! Δες, λοιπόν, πως με μερικά κουτιά από συσκευασίες και λίγα υλικά μπορείς να φτιάξεις πανέμορφες φατσούλες για όλα τα γούστα! Μια ιδέα για μικρότερα, αλλά και μεγαλύτερα παιδιά!

Είναι σίγουρο οτι μέσα στην κουζίνα σου υπάρχουν διάφορες συσκευασίες από προϊόντα που καταλήγουν στην ανακύκλωση! Φύλαξέ τες, γιατί όταν δεις τι μπορείς να κάνεις με αυτές θα εκπλαγείς!

Τα υλικά που χρειάζεσαι για να φτιάξεις κούκλες από κουτιά συσκευασίας, εκτός από τα κουτιά είναι:

– Ακρυλικά χρώματα
– Πινέλα
– Κόλλα χειροτεχνίας
– Χρωματιστά χαρτόνια
– Ψαλίδι ή διακορευτές με διάφορα σχέδια
– Διάφορα διακοσμητικά όπως ματάκια, σύρματα πίπας, γκοφρέ χαρτί, καλαμάκια κτλ
– Ξυλάκια

pasta_puppets_main

Αυτό που προτείνουμε να κάνεις ειδικά εάν έχεις μικρότερα παιδιά είναι να φτιάξεις πρώτα μια φατσούλα δικής σου έμπνευσης ή να δείξεις στα παιδιά σε φωτογραφία τι θα φτιάξετε. Στη συνέχεια δώσε τους να διαλέξουν από ένα κουτί και να το βάψουν με τα χρώματα και το πινέλο τους μέχρι να καλυφτεί η συσκευασία καλά. Αφήστε τα κουτιά στην άκρη να στεγνώσουν και στη συνέχεια κόψτε παρέα (ή κόψε εσύ εάν είναι πολύ μικρά) και απλώστε επάνω στο τραπέζι μια μεγάλη γκάμα επιλογών σε διάφορα σχήματα για μάτια, μαλλιά, γλώσσες, δόντια κτλ. Μετά άσε τη φαντασία τους να δουλέψει μόνη της! Με την κόλλα τους μπορούν να κολλήσουν ό,τι θέλουν επάνω στα κουτιά και να τους δώσουν ό,τι μορφή θέλουν!

Είναι σίγουρο οτι τα κουκλάκια που θα προκύψουν θα είναι πολύ όμορφα!

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *