Σουβέρ με ριζόχαρτο και κόλλα

ombre_coasters_introΑυτό το project τα έχει όλα! Είναι καλοκαιρινό, είναι πρωτότυπο, εύκολο, είναι ιδανικό για δώρο… τι άλλο θέλεις; Πήγαινε και βρες μερικά κεραμικά πλακάκια στο μέγεθος που σου αρέσει βούτα και το πινέλο σου στην κόλλα και ξεκίνα! Τα πλακάκια αυτά είναι διακοσμημένα με ριζόχαρτο, με την τεχνική ombre (ντεγκραντέ) και τα βρήκαμε στο blog του Whimseybox.com. Δες πως να τα φτιάξεις κι εσύ!

Πρίν προχωρήσουμε στα υλικά και τη διαδικασία να πούμε οτι το ombre (ντεγκραντέ) που αναφέρουμε πιο πάνω είναι η τεχνική αυτή που το χρώμα ξεκινάει από παλ τόνους και σκουραίνει σταδιακά… είναι πολύ της μόδας στα crafts και μπορείς να το επιτύχεις με διαφορετικούς τρόπους. Εδώ είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε με ριζόχαρτα σε στρώσεις.

Λοιπόν, τα υλικά που θα χρειαστείς για τα σουβέρ αυτά είναι:

– Κεραμικά πλακάκια (κατά προτίμηση σε λευκό χρώμα για να μπορεί να φανεί το παλ χρώμα σωστά)
– Ριζόχαρτο σε χρώμα της επιλογής σου
– Κόλλα mod podge
– Πινέλο σφουγγαράκι
– Τσόχα
– Ψαλίδι

Ξεκινάς κόβωντας το ριζόχαρτό σου σε τετράγωνα που είναι μεγαλύτερα από το πλακάκι σου. Απλώνεις μια στρώση κόλλα στο πλακάκι και βάζεις το πρώτο φύλλο ριζόχαρτου. Το απλώνεις με τα δάχτυλα καλά να κολλήσει. Συνεχίζεις απλώνοντας άλλη μια στρώση κολλα στο πλακάκι σου αυτή τη φορά αφήνοντας 1/4 της απόστασης από επάνω χωρίς να του βάλεις κόλλα. Κολλάς το δεύτερο ριζόχαρτο εκεί που έβαλες κόλλα, δηλαδή λίγο πιο χαμηλά από το πρώτο. Συνεχίζεις έτσι μέχρι να φτιάξεις όσες «στρώσεις»/ σκάλες χρώματος θέλεις. Στο συγκεκριμένο project μάλλον 4 διαβαθμίσεις χρώματος είναι αρκετές.

diy_mint_ombre_coasters_whimseybox-520x520

Βάζεις κι άλλη κόλλα επάνω από το πλακάκι σου αυτή τη φορά για να σφραγίσεις το έργο σου και να μην περνάει νερό. Όταν στεγνώσει το πλακάκι σου κόβεις τα κομμάτια ριζόχαρτου που περισσεύουν και περνάς και τα γύρω γύρω με κόλλα. Αφήνεις να στεγνώσει πολύ καλά.

Τέλος, κόβεις ένα κομμάτι τσόχας στο σχήμα του πλακιδίου σου και την κολλάς στην από κάτω πλευρά με λίγη κόλλα για να μην γδέρνουν τα σουβέρ τα έπιπλά σου!

Σε όλη τη διαδικασία θα βρεις πολύ χρήσιμες και τις φωτογραφικές οδηγίες του Whimseybox!

Τα ombre σουβέρ σου με ριζόχαρτο και κόλλα είναι έτοιμα! Μεγιά!

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!

Απάντηση