Πως να φτιάξεις κεραλοιφή

Πως να φτιάξεις κεραλοιφή

Για την κεραλοιφή άκουσα για πρώτη φορά από μια φίλη που είχε μωράκι 3 μηνών και την χρησιμοποιούσε αντί για κρέμα συγκάματος. “Την έφτιαξα μόνη μου” μου είπε και εντυπωσιάστηκα. Η συνταγή και ο τρόπος παρασκευής είναι πολύ εύκολα και οικονομικά. Και πραγματικά δουλεύει, όχι μόνο στο μωράκι αλλά και στους μεγάλους – όπως διαπίστωσα όντας λεχώνα καλοκαίρι.

Πως να φτιάξεις κεραλοιφή

Θα χρειαστείς αμυγδαλέλαιο – το αγοράσαμε από φαρμακείο – και μελισσοκέρι – το βρήκαμε σε μαγαζί με εκκλησιαστικά είδη – καθώς και ένα άδειο βαζάκι. Το μελισσοκέρι θα χρειαστεί να το τρίψεις στον τρίφτη. Καλό καθάρισμα στον τρίφτη με ζεστό νερό όταν τελειώσεις ή χρησιμοποίησε έναν μόνο για αυτή την δουλειά.

Πως να φτιάξεις κεραλοιφή

Μέσα στο άδειο βαζάκι βάλε τα 2 υλικά σε αναλογία 5 : 1, δηλαδή 5 κουταλιές αμυγδαλέλαιο για 1 κουταλιά τριμμένο μελισσοκέρι. Στο παραπάνω βαζάκι χωρέσανε 25 κουταλιές αμυγδαλέλαιο και 5 κουταλιές μελισσοκέρι.

Διαφορετικές αναλογίες θα κάνουν κεραλοιφή πιο σκληρή (περισσότερο μελοσσοκέρι) ή πιο μαλακιά (περισσότερο αμυγδαλέλαιο), πειραματίσου για να βρεις αυτό που σε βολεύει.

Πως να φτιάξεις κεραλοιφή

Βάλε το βαζάκι σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει…

Πως να φτιάξεις κεραλοιφή

… και ανακάτευε μέχρι να λιώσει το μελισσοκέρι. Θα πάρει περίπου 10 λεπτά.

Πως να φτιάξεις κεραλοιφή

Άφησε το μείγμα να κρυώσει για τουλάχιστον μια ώρα. Η κεραλοιφή σου είναι έτοιμη. Μπορεί να σου φαίνεται λίγο σκληρή αλλά μαλακώνει εύκολα με την θερμότητα των χεριών σου όταν πας να την χρησιμοποιήσεις.

Δες επίσης: Πως να φτιάξεις χειροποίητο αποσμητικό σώματος

Πως να φτιάξεις κεραλοιφή

Λένε ότι καλό είναι να την χρησιμοποιήσεις μέσα σε 3 μήνες, αν και δεν βλέπω ποιο υλικό της μπορεί να χαλάσει. Καλή επιτυχία!

Στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις και άλλες συνταγές με επιπλέον υλικά, όπως αιθέρια έλαια και αρώματα. Η παραπάνω είναι η πιο απλή εκδοχή και κατά την γνώμη μου η πιο χρήσιμη.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

23 σχόλια στο άρθρο “Πως να φτιάξεις κεραλοιφή”

  1. [quote name=”Βάλια Μπινίκου”][quote name=”Έλενα”]Έχω μια απορία. Η λεχώνα το καλοκαίρι, τί την θέλει την κεραλοιφή; :-?[/quote]
    Δεν ηθελα να μπω σε γραφικές λεπτομέριες αλλά 40 μέρες σερβιέτες, την χρειάστηκα περισσότερο από τον μικρό :-?[/quote]

    Go κεραλοιφή Go!!!! (όπως λένε κι οι cheerleaders)

  2. [quote name=”Έλενα”]Έχω μια απορία. Η λεχώνα το καλοκαίρι, τί την θέλει την κεραλοιφή; :-?[/quote]
    Δεν ηθελα να μπω σε γραφικές λεπτομέριες αλλά 40 μέρες σερβιέτες, την χρειάστηκα περισσότερο από τον μικρό 😕

  3. Τα τελευταία χρόνια την . Τον χειμώνα την φοράω και σαν κρέμα νύχτας και όπως λένε οι άλλοι η επιδερμίδα μου μοιάζει πολύ νεότερη από την ηλικία μου. Επίσης την φτιάχνω και με σπαθόλαδο που στα εγκαύματα, τραύματα και μυαλγίες κάνει πραγματικά θαύματα!!! Με λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας και τρίβοντας λίγο τα χέρια ξεκουράζει στην στιγμή!!Είναι απίστευτο προϊόν
    !!!

  4. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ Η ΑΛΟΙΦΗ ΘΕΛΕΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΤΟ ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ) ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΥΓΟΥ! ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ (ΟΧΙ ΤΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ) ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΣΩΣΕΙ ΟΤΑΝ ΕΠΙΑΣΑ ΠΥΡΟΜΕΝΟ ΣΙΔΕΡΟ ΜΕ ΓΥΜΝΟ ΧΕΡΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΗΚΑ ΑΠΟ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ!!!!! ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ. ΙΣΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΑΝΑΔΕΣ 😉

  5. φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ καλή για ενυδατώνουμε αγκώνες, πέλματα κτλ έτσι;

  6. Η κλασσική παραδοσιακή συνταγή στα περισσότερα που έχω διαβάσει, αλλά όπως ήξερε και η γιαγιά μου από Θράκη, είναι με ελαιόλαδο και κοπανισμένη μαστίχα. Η μαστίχα δίνει άρωμα και αντιβακτηριακή δράση.

  7. Επειδη παρακολουθησα μαθηματα στο ΙΓΕ για φυσικα καλληντικα και καναμε και κεραλοιφη θα σας πω
    τι μας ειπε ο δασκαλος.Μπορεις να αντικαταστησεις το λαδι και με απλο ελαιολαδο(αγουρελαιο για ακομα πιο καλα αποτελεσματα)Τωρα αν σας φαινεται σκληρη , μπορειτε να προσθεσετε περισσοτερο λαδι.Για το καλοκαιρι καλη αναλλογια ειναι 17% κερι 83% λαδι ενω για το χειμωνα μπορει να παει 20%κερι και 80% λαδι

  8. Πραγματικα αυτη η κρεμα ειναι φοβερη! Όλα τα γιατρευει (εγκαυματα, σημαδια, γρατζουνιες…)
    Μήπως ομως θα μπορουσαμε να αντικαταστησουμε το αμυγδαλέλαιο με σπαθολαδο?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *