in my closet: Σουπλά από πλαστικά καπάκια

inmyc_caps_00Με αυτό το άρθρο, το Ftiaxto.gr εγκαινιάζει μια νέα ενότητα, αυτή των καλεσμένων ελλήνων Craftbloggers! Σε αυτή την ενότητα θα φιλοξενούμε κάθε εβδομάδα ένα βήμα βήμα project από κάποιον/α έλληνα blogger που ασχολείται με τις χειροτεχνίες. Πρώτη και καλύτερη μας κάνει ποδαρικό η mafalda από το in my closet με ένα ωραιότατο σουπλά από πλαστικά καπάκια! Ανακύκλωση τώρα!

Για αυτή την κατασκευή θα χρειαστούν 96 καπάκια ίδιου ύψους και ίδιας διαμέτρου (τόσα νερά θα πιείς φέτος). Όταν μαζευτούν καλό θα ήταν να απολυμανθούν από σκόνες και βακτήρια που τυχόν έχουν μαζέψει. Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε βραστό νερό και χλωρίνη (ένα καπάκι ανά 5 λίτρα νερού) και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 2-3 μέρες. Τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στεγνώσουν άλλες 2-3 μέρες σε εξωτερικό περιβάλλον. Τα υλικά που θα χρειαστούν επίσης είναι: χαρτί, ψαλίδι, χάρακας, μαρκαδοράκι, σουβλί, μεγάλη βελόνα, ακρυλικό σπάγκο (πιστόλι σιλικόνης ή κόλλα, πινέζες για την κοσμηματοθήκη).

Βήμα βήμα

inmyc_caps_01
Τοποθετούμε τα καπάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, σε 8 σειρές, με 12 καπάκια η καθεμία. Ανάλογα με τα καπάκια που έχουμε μαζέψει, φτιάχνουμε ένα σχέδιο. Μπορεί να είναι μια καρδιά ή γραμμές ή ένα γράμμα.
inmyc_caps_03
Με ένα καπάκι από βάζο, σχεδιάζουμε έναν κύκλο πάνω σε ένα χαρτί και τον κόβουμε με ένα ψαλίδι.
inmyc_caps_05
Τον διπλώνουμε στα δύο. Το σημείο που τέμνονται οι δύο διπλώσεις είναι το κέντρο. Με έναν χάρακα σχεδιάζουμε 2 γραμμές πάνω στις δύο διπλώσεις.
inmyc_caps_06
Τοποθετούμε το καπάκι όσο πιο κέντρο μπορούμε και με ένα μαρκαδοράκι σημαδεύουμε τα 4 σημεία που υπάρχουν οι γραμμές. Έτσι θα τρυπήσουμε σωστά τα καπάκια. Το κάνουμε για όλα τα καπάκια.
inmyc_caps_07
Με ένα ψαλιδάκι ή ένα σουβλί ή μια μεγάλη βελόνα τρυπάμε όλα τα καπάκια στα τέσσερα σημεία που σημειώσαμε. Προσπαθούμε η τρύπα να είναι καθαρή και μεγαλούτσικη και στο κέντρο περίπου του ύψους που έχει το καπάκι.
inmyc_caps_08
Περνάμε τον ακρυλικό σπάγκο από μια πολύ μεγάλη βελόνα (σακοράφα κατά προτίμηση) και δεν κόβουμε την άκρη. Αρχίζουμε να περνάμε ένα προς ένα τα καπάκια από τη βελόνα. Αν σας δυσκολεύει αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πένσα για να τραβήξετε την βελόνα.
inmyc_caps_10
Αν σας δυσκολεύει η πένσα μπορείτε να κρατάτε τη βελόνα κόντρα σε ένα καπάκι του βάζου (για να μην τρυπήσετε το τραπέζι) και να σπρώχνετε το καπάκι.
inmyc_caps_11
Όταν ολοκληρωθεί η πρώτη σειρά αφήνουμε λίγο σπάγκο και συνεχίζουμε με τη δεύτερη σειρά.
inmyc_caps_12
Όταν έχουμε περάσει όλα τα καπάκια, κόβουμε τον σπάγκο από το κουβαράκι και δένουμε τις δύο άκρες (της πρώτης και της δεύτερης σειράς) με διπλό κόμπο. Σπρώχνουμε τον κόμπο κάτω από το πρώτο καπάκι. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τις υπόλοιπες 6 σειρές.
inmyc_caps_13
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και κάθετα, ανά δύο σειρές.
inmyc_caps_14
Έχουμε έτοιμο το σουπλά! Αν έχετε αυλή και πεζουλάκια μπορεί να γίνει ωραίο και πολύχρωμο καθισματάκι. Αν δεν θέλετε να το αξιοποιήσετε ως σουπλά μπορούμε να το κάνετε μια ωραία και βολική κοσμηματοθήκη. Πώς;
inmyc_caps_17
Τρυπάτε κάποια καπάκια με μεγάλες πινέζες και για να είναι σταθερές βάζετε λίγη σιλικόνη κοντά στην τρύπα. Πιέζετε την πινέζα μέσα και κρεμάτε στον τοίχο! Έτοιμη και η κοσμηματοθήκη!

Λίγα λόγια για τον καλεσμένο μας

mafaldaQΗ mafalda, κατά κόσμον Άννα Δραγατσίκα έχει το blog in my closet. To in my closet είναι το ημερολόγιο μιας ντουλάπας με πολλά πράγματα, φαινομενικά ασήμαντα και χωρίς αξία, αλλά με πολλές δυνατότητες. Πράγματα που έχουν δικαίωμα για άλλη μία ζωή, πριν καταλήξουν στα σκουπίδια και πριν θαφτούν για πάντα εκεί, στο πίσω μέρος της ντουλάπας. Είναι ένα blog για όλες εκείνες τις στιγμές, που ένα αντικείμενο εμπνέει μια δημιουργική διαδικασία για να γίνει κάτι άλλο.

Εάν είσαι κι εσύ craftblogger, έχεις δηλαδή blog, σου αρέσει να ανεβάζεις εκεί tutorials για διάφορες χειροτεχνίες και θέλεις να δεις και τη δική σου δημιουργία στο Ftiaxto.gr ως φιλοξενούμενος blogger δεν έχεις παρά να επικοινωνήσεις μαζί μας με ένα email στο promotion@ftiaxto.gr και να μας στείλεις ένα link με το blog σου!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *