Κολιέ με βαμβακερές χάντρες

Στο άρθρο μας Βάφουμε βαμβακερές χάντρες σου δείξαμε πως μπορείς με ελάχιστο χρόνο και κόπο να ζωγραφίσεις τις δικές σου χάντρες. Σε αυτό το άρθρο θα σου δείξουμε πως μπορείς με αυτές τις χάντρες, λίγο κερόσπαγγο και βαμβακερό νήμα noodles σε χρώμα της επιλογής σου να φτιάξεις ένα πολύ εντυπωσιακό καλοκαιρινό κολιέ για τις εμφανίσεις σου σε παραλίες και χωριά!

Βήμα βήμα


Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις το δικό σου κολιέ είναι: Βαμβακερές χάντρες που θα έχεις βάψει, κερόσπαγγο, νήμα Noodles, ψαλίδι για ύφασμα, σακοράφα, άλλα διακοσμητικά κοσμήματος ή κορδέλλες κτλ

Ξεκινάς κόβωντας τον κερόσπαγγο στο μήκος που θέλεις να έχει το κολιέ σου. Μπορείς να το κάνεις εντελώς εμπειρικά. Προσοχή μόνο, επειδή αυτό το κολιέ δεν έχει κούμπωμα και περνιέται από το κεφάλι να έχει αρκετό περιθώριο το νήμα σου.

Τώρα είσαι έτοιμος με τη σακοράφα και τον κερόσπαγγο να αρχίσεις να περνάς μια μια τις χάντρες σου. Οι χάντρες σου λογικά έχουν ήδη τρύπα, εάν όχι ίσως χρειαστείς λίγο βοήθεια με ένα καλαμάκι ή ένα εργαλείο ανοίγματος τρυπών. Εάν συναντήσεις δυσκολία να περάσεις την σακοράφα μπορείς να την τραβήξεις με μια πένσα κοσμήματος πλακέ.

Αφού περάσεις την πρώτη σου χάντρα αποφασίζεις που περίπου την θέλεις και στο σημείο που θέλεις να μείνει κάνεις έναν μικρό κόμπο στο νήμα. Μην ανησυχείς εάν ο κόμπος περνάει μέσα από την τρύπα της χάντρας. Ο κόμπος είναι κυρίως σημάδι. Εδώ μπορείς εάν θέλεις να προσθέσεις και άλλες χάντρες ή μεταλλικά στοιχεία για να γίνει το κολιέ σου πιο πλούσιο.

Συνεχίζεις περνώντας και τις υπόλοιπες χάντρες σου και αποφασίζοντας το διάστημα που θα έχουν μεταξύ τους. Το πόσο θα αφήσεις είναι στο δικό σου γούστο και φυσικά στο μέγεθος που έχουν οι χάντρες σου.

Μην ξεχάσεις να κάνεις έναν κόμπο ώστε να ενωθεί το κολιέ σου. Τώρα με το ψαλίδι για ύφασμα μπορείς να αρχίσεις να κόβεις μικρά κομμάτια από το Noodle σου για να τα έχεις έτοιμα. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και με κορδέλες ή άλλο νήμα.

Ξεκίνα να δένεις τα κομμάτια από το Noodle στην επάνω και κάτω πλευρά της κάθε χάντρας, ώστε να την σταθεροποίησεις και να μην κουνιέται. Εδώ θα σε βοηθήσουν και οι κόμποι σημάδια που αναφέραμε πριν.

Συνεχίζεις γεμίζοντας το κολιέ σου με όσα κομμάτια από το Noodle εσύ θέλεις. Μπορείς να επιλέξεις μια πιο minimal προσέγγιση ή να το γεμίσεις τελείως όπως κάναμε εμείς. Άσε την φαντασία σου ελεύθερη. Όταν τελειώσεις φόρεσέ το αμέσως! Μεγιά σου!

 

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κολιέ με βαμβακερές χάντρες”

  1. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ NOODLES ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΧΟΝΔΡΙΚΗ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *