Βάφουμε βαμβακερές χάντρες

cotton_balls_introΟι βαμβακερές χάντρες είναι στην χώρα μας ένα λίγο παραμελημένο υλικό. Είναι αλήθεια οτι μπορείς να φτιάξεις πολύ όμορφα πράγματα με βαμβακερές χάντρες διακοσμώντας τες με τους πιο απλούς τρόπους. Εμείς αποφασίσαμε να τις ζωγραφίσουμε με ακρυλικά χρώματα με στόχο να τις χρησιμοποιήσουμε σε ένα άλλο project. Εδώ θα σου δείξουμε πρώτα πως τις φτιάξαμε!

 

Βήμα βήμα

cotton-balls01
Τα υλικά που θα χρειαστείς για να βάψεις τις χάντρες σου είναι: Βαμβακερές χάντρες στο μέγεθος που θέλεις, ακρυλικά χρώματα, πινέλα, καλαμάκια, βερνίκι γυαλιστερό, βάζο για να στεγνώσουν, νερό και χαρτί κουζίνας.
cotton-balls02
Ξεκινάς περνώντας  στα καλαμάκια σου τις βαμβακερές χάντρες. Οι περισσότερες χάντρες έχουν ήδη τρύπα, εάν όχι μπορείς πολύ εύκολα να τις τρυπήσεις με τη μυτερή άκρη από το καλαμάκι ή μια σακοράφα.
cotton-balls03
Με το καλαμάκι είναι εύκολο να κρατάς την χάντρα σου και να την ζωγραφίζεις με το πινέλο σου. Ειδικά εάν επιλέξεις το συγκεκριμένο σχέδιο μπορείς να γυρίζεις τη χάντρα σταθερά και με το πινέλο να ζωγραφίσεις την μισή.
cotton-balls04
Μπορείς να κάνεις πολύχρωμες ρίγες ή να βάψεις τις χάντρες σου μισές μισές. Κάτι που ανακαλύψαμε μετά είναι οτι είναι αρκετά πιο εύκολο να ξεκινήσεις να βάφεις πρώτα το κάτω μισό κομμάτι της χάντρας που είναι κοντά στο καλαμάκι.
cotton-balls05
Συνεχίζεις να βάφεις όλες σου τις χάντρες στα χρώματα που έχεις επιλέξει. Εμείς δοκιμάσαμε το ίδιο χρώμα σε κάθε χάντρα πρώτα πηχτό και μετά αραιωμένο με λίγο νερό για να ανοίξει η απόχρωση. Αφήνεις στο βάζο τις χάντρες σου να στεγνώσουν καλά.
cotton-balls06
Εάν θέλεις μπορείς να συνεχίσεις την ζωγραφική επάνω στην χάντρα σου προσθέτοντας τελίτσες με ένα ψιλό πινέλο ή εάν το χεις γενικά με τη ζωγραφική και το πινέλο να προσθέσεις και άλλα στοιχεία.
cotton-balls07
Αφού έχουν στεγνώσει πολύ καλά οι χάντρες σου μπορείς να τις περάσεις ένα – δυο χέρια γυαλιστερό βερνίκι για να σφραγίσεις το χρώμα και να τους δώσεις ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα. Μάθαμε οτι μπορείς να κάνεις το ίδιο περνώντας τις χάντρες σου με υγρό γυαλί, με πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα…
cotton-balls08
Όταν θα έχουν στεγνώσει καλά καλά οι χάντρες σου είναι έτοιμες για κατανάλωση. Μπορείς να τις προσθέσεις στα κοσμήματά σου ή στα αξεσουάρ σου (κοκκαλάκια, λουλούδια καρφίτσες, μπερλόκ κτλ). Σε επόμενο project θα σου δείξουμε τι φτιάξαμε εμείς με αυτές τις χάντρες στην φωτογραφία! Καλοφάγωτες!


Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *