Γλαστράκια από κονσέρβες

tin_can_planters_introΕίμαστε σίγουρες οτι το χεις σκεφτεί, αλλά ποτέ δεν το έχεις κάνει. Γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να ανεβάσουμε αυτό το άρθρο, όχι για να σου δείξουμε βήμα βήμα πως να το κάνεις, αλλά να σου δώσουμε την μικρή σπρωξιά που χρειάζεσαι για να το φτιάξεις μόνος σου. Ο λόγος για τα γλαστράκια από κονσέρβες και η έμπνευση από το άρθρο και τις φωτογραφίες του www.ohnorachio.com!

Πριν ξεκινήσουμε να γράφουμε θα πρέπει να σου πούμε για άλλη μια φορά οτι καλό είναι να μην πετάς ποτέ οτιδήποτε είναι βαζάκι ή κονσέρβα. Υπάρχουν τόσες ιδέες εκεί έξω για να τα επαναχρησιμοποιήσεις που πραγματικά αξίζει τον κόπο να βρεις κάπου μια γωνίτσα να τα αποθηκεύεις μέχρι να τα φτιάξεις και να τους δώσεις δεύτερη ζωή.

Στο θέμα μας τώρα. Γλαστράκια από κονσέρβες. Τα υλικά που χρειάζεσαι για αυτό το project είναι:

– Κονσέρβες
– Σφυρί
– Καρφί
– Χαλίκι
– Λίγο χώμα
– Ένα μικρό φυτό

tin_can_planters_main

Πλένεις καλά καλά τις κονσέρβες σου, ώστε να μην έχουν καθόλου υπολείμματα τροφής και βγάζεις και το χαρτί (εκτός εάν είναι κάτι vintage ή κάτι που σου αρέσει αισθητικά και δεν έχεις πρόβλημα με αυτό.) Έχε όμως στο μυαλό σου ότι με το πότισμα το χαρτί θα βρέχεται και μπορεί να φύγει σιγά σιγά. Μετά κάνεις μερικές τρύπες στον πάτο της κονσέρβας με το σφυρί και το καρφί σου για να φεύγουν τα νερά και στη συνέχεια στρώνεις τον πάτο εσωτερικά με το χαλίκι. Βάζεις το χώμα σου και το φυτό ή τους σπόρους σου και στολίζεις με το γλαστράκι αυτό το σπίτι ή τη βεράντα σου.

Στο είπαμε οτι οι οδηγίες δεν έχουν τίποτα σπουδαίο… τώρα μένει να το υλοποιήσεις και να βάλεις λίγο τσίγκο στο στιλ σου…

Και να μην πούμε και για το πόσο ωραία ιδέα είναι για διακόσμηση σε γάμο και βάφτιση ε; Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται!

Καλά φυτέματα…

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *