Ταμπελίτσες με την φίρμα σου

Αν φτιάχνεις και πουλάς χειροποίητα σίγουρα θα σου έχει προκύψει η ανάγκη να μπραντάρεις με κάποιο τρόπο τα προϊόντα σου. Στο sewnadthecity βρήκαμε έναν πολύ εύκολο τρόπο να φτιάξεις ταμπελίτσες με την φίρμα σου ή το όνομά σου, ταιριάζει πολύ σε τσάντες και ρούχα αλλά θα μπορούσα να το δω και σε κοσμήματα, τι λες;Θα χρειαστείς:

  • μερικά μέτρα βαμβακερή κορδέλα
  • σιδερότυπο χαρτί

Στήσε μια Α4 ώστε να χωράει πολλές λωρίδες από την φίρμα σου – πρόσεξε το ύψος της λωρίδας να είναι μικρότερο από το ύψος της κορδέλας και να αναστρέψεις όλη την σελίδα, ώστε όταν θα την σιδερώσεις να διαβάζονται τα γράμματα.

Τύπωσε την σελίδα στο σιδερότυπο, κόψε τις λωρίδες και σιδέρωσέ τες καλά πάνω στην κορδέλα, αφαίρεσε το χαρτί του σιδερότυπου και κόψε τις ταμπελίτσες. Είσαι έτοιμη/ος να καταπλήξεις τα πλήθη!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

8 σχόλια στο άρθρο “Ταμπελίτσες με την φίρμα σου”

  1. Μια άλλη λύση είναι να ζωγραφίσεις σε απλό χαρτί και να το πας σε ένα καλό φωτοτυπάδικο (κατά προτίμηση μαζί με χαρτί για σιδερότυπο σε περίπτωση που δεν έχουν εκείνοι) και να βγάλεις μια απλή έγχρωμη φωτοτυπία. Added bonus: μπορείς να ζωγραφίσεις κανονικά (από την καλή) το σχέδιό σου και να σου το βγάλουν εκείνοι ανάποδα – ενώ αν έπρεπε να ζωγραφίσεις κατευθείαν στο χαρτί ή στο γυαλόχαρτο που ανέφερα, θα έπρεπε να αντιστρέψεις το σχέδιό σου.

  2. Λίλα καλημέρα!

    Προσπάθησα να ζωγραφίσω απ’ ευθείας στο ύφασμα με μπογιές αλλά δεν τα πολυκατάφερα. Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω το σιδερότυπο αλλά όλα λένε ότι χρειάζεσαι inkjet εκτυπωτή τον οποίο και δεν διαθέτω.
    Οπότε προτιμώ να δοκιμάσω να ζωγραφίσω με το χέρι πάνω σε σιδερότυπο χαρτί για να είναι πιο ιδιαίτερο το αποτέλεσμα! (θέλω να κάνω ένα δώρο στην κολλητή που λείπει στο εξωτερικό!!) Ξέρεις αν γίνεται;
    Όσο για το γυαλόχαρτο με τα παστέλ δεν το ήξερα! Αν αποτύχω με το σιδερότυπο θα το δοκιμάσω! Σ ευχαριστώ πολύ!

    [quote name=”Λίλα Διαμαντοπούλου”]Ελευθερία, με τι υλικά θες να σχεδιάσεις? Δοκίμασε και με τα κλασσικά σιδερότυπα του inkjet, μπορεί και να πιάνει!
    Όμως, από τη στιγμή που κάθε σιδερότυπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά, γιατί να μην ζωγραφίσεις κατευθείαν πάνω στο ύφασμα?
    Τέλος, υπάρχει και ο εξής τρόπος: σχεδιάζεις με κηρομπογιές (παστέλ) πάνω σε γυαλόχαρτο, και μετά το σιδερώνεις πάνω στο ύφασμα. Ίσως κάτι τέτοιο σε καλύπτει.
    Καλή επιτυχία![/quote]

  3. Ελευθερία, με τι υλικά θες να σχεδιάσεις? Δοκίμασε και με τα κλασσικά σιδερότυπα του inkjet, μπορεί και να πιάνει!
    Όμως, από τη στιγμή που κάθε σιδερότυπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά, γιατί να μην ζωγραφίσεις κατευθείαν πάνω στο ύφασμα?
    Τέλος, υπάρχει και ο εξής τρόπος: σχεδιάζεις με κηρομπογιές (παστέλ) πάνω σε γυαλόχαρτο, και μετά το σιδερώνεις πάνω στο ύφασμα. Ίσως κάτι τέτοιο σε καλύπτει.
    Καλή επιτυχία!

  4. Χαιρετώ τη δημιουργική παρέα!

    Σκέφτομαι να φτιάξω μπλουζάκια με σχέδια που θα φτιάχνω η ίδια. Ωστόσο θέλω συγκεκριμένα σιδερότυπο χαρτί που να μην χρειάζεται inkjet εκτυπωτή, αλλά να μπορώ εγώ να σχεδιάσω πάνω του απ’ ευθείας! Ξέρετε που μπορώ να βρω;

  5. Το έχω κάνει και σε φαρδιά σατέν κορδέλα, που την χρησιμοποίησα σε χειροποίητα πουγκάκια για συσκευασία κοσμήματος.
    Και η βαμβακερή κορδέλα όμως φαίνεται πολύ καλή, με έξτρα πλεονέκτημα ότι δεν ξεφτίζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *