Δαχτυλίδια από θερμοσυστελλόμενο πλαστικό

Το θερμοσυστελλόμενο πλαστικό (shrinking foil) είναι ένα υλικό που χρησιμοποιούταν πολύ από παιδιά για να φτιάχνουν μπρελόκ και άλλα διακοσμητικά μέχρι που κάποιος το χρησιμοποίησε για να φτιάξει κοσμήματα. H Lana σου δίνει μια πρώτη ιδέα για κατασκευή δακτυλιδιών.

shrinky-rings-howto

Θα χρειαστείς:

Μπορείς να κατεβάσεις το μοτίβο της Lana για την βάση του δακτυλιδιού ή να φτιάξεις την δικιά σου. Να θυμάσαι ότι το θερμοσυστελλόμενο πλαστικό συρρικνώνεται κατά περίπου 50% οπότε το αρχικό σου σχέδιο πρέπει να είναι 50% μεγαλύτερο. Η Lana σχεδίασε το δακτυλίδι της σε χαρτόνι πριν το ξεπατικώσει στο πλαστικό και το κόψει, μπορείς να κάνεις και εσύ το ίδιο.

Στην συνέχεια, βάζεις το κομμένο πλαστικό (το οποίο μπορείς και να ζωγραφίσεις ή βάψεις στην άγρια πλευρά του) στον φούρνο στους 120 βαθμούς και θα δεις ότι μετά από 2 με 3 λεπτά αυτό θα αρχίσει να μικραίνει. Μην ανυσηχήσεις που θα το δεις να διπλώνει προς τα μέσα, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα είναι επίπεδο και αν δεν είναι μπορείς να το επαναφέρεις μαλακά με το χέρι, όσο είναι ακόμη ζεστό, προσέχοντας όμως να μην καείς!

Μιας και όλα τα παραπάνω νούμερα είναι σχετικά με τον φούρνο σου, καλό είναι να κάνεις 1-2 πειράματα να δεις με τι έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Και αφού εξοικιωθείς με την διαδικασία μπορείς να φτιάξεις ότι κόσμημα θέλεις από αυτό το φοβερό υλικό. Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *