Βάζα για το μέλι με την τεχνική θαμπώματος του γυαλιού

etched_honey_jars_introΠρίν από αρκετό καιρό είχαμε δείξει σε ένα video μας πως μπορείς με την τεχνική θαμπώματος του γυαλιού (etching) να διακοσμήσεις βάζα για την κουζίνα σου με γράμματα και σχέδια. Σήμερα βρήκαμε στο site της Mallory Paige ένα άρθρο για το πως μπορείς να διακοσμήσεις τα βάζα για το μέλι σου με μια πανέμορφη μέλισσα. Είναι μια πολύ όμορφη ιδέα για δωράκι και διακόσμηση της κουζίνας σου!

Η τεχνική θαμπώματος του γυαλιού είναι πολύ πολύ εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να συγκεντρώσεις τα υλικά σου και να ακολουθήσεις ουσιαστικά τις οδηγίες που έχει η συσκευασία του υλικού που είναι απαραίτητο για τη διαδικασία. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Τα υλικά που θα χρειαστείς για το συγκεκριμένο project είναι:

– Πάστα θαμπώματος γυαλιού
– Γυάλινο βάζο για το μέλι
– Σχέδιο μέλισσας (μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν από το άρθρο του MalloryPaige.com)
– Αυτοκόλλητο διαφανές (αυτό που ντύνουμε τα βιβλία)
– Κοπίδι
– Μολύβι
– Επιφάνεια κοπής
– Μπατονέτα

etching_honey_jar

Στην αρχή θα πρέπει να αποφασίσεις εάν θα κάνεις τη μέλισσα θαμπή ή το γύρω γύρω στο βάζο θαμπό (βασική αρχή αρνητικού). Στο άρθρο του MalloryPaige.com θα δεις και τις δύο εκδοχές για να καταλάβεις και να μπορείς να διαλέξεις. Ανάλογα με την απόφασή σου θα πρέπει να φτιάξεις και το στένσιλ με τη μέλισσα. Όταν το στένσιλ σου είναι έτοιμο τοποθετείς την πάστα για το θάμπωμα (etching) με την μπατονέτα και αφήνεις όση ώρα λέει στις οδηγίες του κατασκευαστή. Ξεβγάζεις με νερό.

Το βάζο σου είναι έτοιμο για να βάλεις το μέλι σου και να το δωρίσεις σε κάποιο φίλο ή φίλη ή πολύ απλά στον εαυτό σου!

Καλή επιτυχία

Φτιάξτο

Η Ελίνα είναι φιλόλογος, κειμενογράφος, διαφημίστρια, κόρη, σύζυγος και μαμά! Της αρέσει πολύ να διορθώνει ορθογραφικά λάθη, να χαζεύει με τις ώρες στο Pinterest και να φτιάχνει πράγματα με παρέα (ποτέ μόνη). Αγαπημένα crafts είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση του σπιτιού!