Απολεπιστικό σώματος

Τελικά, το να περιποιηθείς τον εαυτό σου είναι πιο εύκολο από όσο νομίζαμε. Η μητέρα όλων των crafts Martha Stewart έχει στο site της ένα άρθρο με οδηγίες για να φτιάξεις μόνη σου το απολεπιστικό σώματος της επιλογής σου με μόνο 4 απλά υλικά. Ναι, είναι τόσο εύκολο. Μπές στο άρθρο του MarthaStewart.com να δεις τις οδηγίες!

Τα υλικά που χρειάζεσαι για να φτιάξεις scrub σε διάφορα αρώματα και χρώματα είναι:

– 1 φλυτζάνια άλατα Epsom ή βιολογική ζάχαρη (ανάλογα με το τι πάχος κόκκου θέλεις να έχει το απολεπιστικό σου)
– 1 φλυτζάνι έλαιο από κάποιο καρπό (π.χ. αμυγδαλέλαιο, έλαιο αβοκάντο, έλαιο καρύδας κτλ)
– 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σου
– 1 σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τα παραπάνω υλικά θα τα βρεις σε καταστήματα με υλικά για να κάνεις μόνος σου καλλυντικά και σε καταστήματα που πωλούν αιθέρια έλαια.

Για να κάνεις το scrub σου θα χρειαστείς και ένα σταγονόμετρο για να μετρήσεις με ακρίβεια το έλαιο και βαζάκια για να το συσκευάσεις. Κάποιοι λένε οτι καλό είναι τα βαζάκια αυτά να τα αποστειρώσεις, αλλά δεν διαβάσαμε κάτι τέτοιο στο άρθρο της Martha.

Η διαδικασία παρασκευής είναι απλή. Πρώτα ανακατεύεις καλά σε ένα μπωλ τα άλατα/ ζάχαρη με το έλαιο που έχεις επιλέξει. Προσθέτεις το αιθέριο έλαιο μια μια σταγόνα τη φορά και τέλος προθέτεις και το χρώμα και ανακατεύεις πολύ καλά για να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο. Το βάζεις στα βαζάκια σου και είναι έτοιμο!

Μάλιστα στο άρθρο του MarthaStewart.com θα βρεις και δωρεάν ετικέτες για να εκτυπώσεις και να κολλήσεις έξω από τα βαζάκια σου για να ξέρεις τι είναι τι.

Και φυσικά δεν χρειάζεται να πούμε καν οτι η συγκεκριμένη ιδέα είναι ιδανική και για δώρο σε κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο που εκτιμάει τέτοιου είδους δώρα.

Όσο για το τι αιθέρια έλαια και χρώματα θα επιλέξεις εξαρτάται από εσένα και τα γούστα σου. Το άρθρο από το MarthaStewart.com και εμείς σου προτείνουμε να ταιριάξεις τα αρώματα με τα χρώματα (π.χ. ευκάλυπτος με πράσινο, γκρέιπφρουτ ρόζ, καρύδα με το καφέ κτλ).

Μάλλον δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε, αλλά εμείς θα το πούμε… Προσοχή στις αλλεργίες σε συγκεκριμένα υλικά ε;

Καλή απολέπιση, λοιπόν!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Απολεπιστικό σώματος”

  1. Καλησπέρα, πολύ καλή συνταγή. Πάντα χρειάζεται να θυμίζουμε όταν χρησιμοποιούμε αιθέρια έλαια, όχι μόνο αλλεργίες, αλλά και το γεγονός ότι εκτός της λεβάντας και του τεϊόδεντρου τα υπόλοιπα καθαρά αιθέρια έλαια είναι καυστικά, οπότε καλό θα ήταν να αναμιχθούν καλά πρώτα με το έλαιο για αποφυγή τυχόν εγκαυμάτων. Μία πρόταση για σώμα θα μπορούσε να είναι λάδι κισσού (που βοηθά στην κυτταρίτιδα) και αιθέριο έλαιο λεβάντας που είναι ανακουφιστικό και ηρεμιστικό 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *