Κούκλες και ρουχαλάκια από felt

Και τώρα που ο Άη Βασίλης έκανε τις παραδόσεις του, μπορώ να σου αποκαλύψω ένα από τα super μυστικά project που δούλευα στις γιορτές : κουκλίτσες, ρουχαλάκια και σπιτάκι από felt. Η ιδέα ανήκει στην Carla Anne και παρόλο που πουλάει online το μοτίβο αποφάσισα να προκαλέσω τον εαυτό μου και να το φτιάξω εξ’αρχής. Νομίζω τα κατάφερα, δες συνοπτικά την διαδικασία παρακάτω.

Ξεκίνησα με τις 2 κούκλες, σχεδίασα σε ένα χαρτί μια κούκλα και το έβαλα πάνω σε 2 κομμάτια felt που είχα ήδη κολλήσει μεταξύ τους με την κόλλα σπρέυ (μεγάλη εφεύρεση!). Κέντησα τα μάτια και το στόμα και έκανα μια ραφή γύρω γύρω στο περίγραμμα της κούκλας τοποθετώντας παράλληλα βρακάκι (μπρος και πίσω) χρησιμοποιώντας το μαλακό κομμάτι του velcro. Στη συνέχεια έκοψα από felt το μαλλί, 2 κομμάτια, ένα για μπροστά και ένα για πίσω και τα έραψα πάνω στην κούκλα.

Χρησιμοποιώντας το περίγραμμα της κούκλας, σχεδίασα σε ριζόχαρτο διάφορα ρουχαλάκια. Το μυστικό για να κάθονται τα ρουχαλάκια στις κούκλες είναι πως στο πίσω μέρος του ρούχου, έχω ράψει το σκληρό κομμάτι του velcro στο ύψος του εσωρούχου που είχα ράψει στην κούκλα.

Στην συνέχεια έκοψα ένα μεγάλο κομμάτι felt για το εσωτερικό της τσάντας-σπιτάκι και έραψα ένα κρεβατάκι με μαξιλάρια, καθώς και ράφια φτιαγμένα από velcro για να “κολλάνε” τα ρουχαλάκια.

Με τον ίδιο τρόπο έφτιαξα το εξωτερικό του σπιτιού, ράβοντας φύλλα για δέντρα, μια πόρτα και παράθυρα. Πριν ράψω τα 2 κομμάτια μαζί πρόσθεσα τα χερούλια.

Στο τέλος έβαλα 2 τρουκς στα πλάγια ώστε να κλείνει το σπιτο-τσαντάκι. Η βαφτιστήρα μου το χάρηκε πολύ και από ότι έμαθα ήδη ξεκίνησε την μέρα της αλλάζοντας ρούχα στις καινούργιες κούκλες της, την Πόπη και τον Πίπη!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

2 σχόλια στο άρθρο “Κούκλες και ρουχαλάκια από felt”

  1. πολύ ωραία ιδέα!
    το δημοσίευσα στό μπλογκ μου…
    πιστεύω μέ τόν ενδεδειγμένο τρόπο, ελέξτετο σάς παρακαλώ καί πείτε μου
    άν συμφωνείτε καί εάν μπορώ νά δημοσιεύω ότι βρίσκω ενδιαφέρον.

    Σάς ευχαριστώ
    καί καλό βράδυ

  2. Καταπληκτικό βάλια μου το project sou ,μπράβο σου !!!!!, εγω αυτό τον καιρό θέλω να φτιάξω ένα διαφορετικό οrganizer τυπου scrapbooking ,που μπορώ να βρω ιδέες ?? Είναι δύσκολο να ασχολείσαι και να φτιάχνεις πράγματα με διαφορετικές τεχνικές κάθε φορά ??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *