Εύκολο quilting σε καμβά

Εάν σου αρέσει η αισθητική του quilting, έχεις μπόλικα μικρά μικρά κομματάκια από υφάσματα που δεν ξέρεις τι να τα κάνεις και δεν έχεις τον χρόνο ή και την υπομονή να φτιάξεις ένα ολόκληρο πάπλωμα στην ραπτομηχανή σου μπορείς να δοκιμάσεις αυτό το γρήγορο και διασκεδαστικό project που βρήκαμε στο Crazy Mom Quilts! Quilting σε καμβά!

Quilting για “τεμπέληδες” λοιπόν!

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

– Ένας καμβάς (όσο μεγάλος θέλεις)
– Ψαλίδι
– Ρετάλια από ύφασμα
– Ατλακόλ (αραιωμένη με λίγο νερό)
– Πλαστικό ποτηράκι για την κόλλα
– Πινέλο με σκληρή τρίχα (καλό είναι να είναι καλό το πινέλο σου για να μην φεύγουν τριχίτσες και να είναι καθαρό για να μην βγει χρώμα επάνω στον λευκό ωραίο καμβά σου)

Το project αυτό είναι τόσο εύκολο που δεν θα χρειαστεί καν να μπούμε σε λεπτομέρειες με τις οδηγίες.

canvas_quilting_main

Αυτό που προτείνουμε να κάνεις είναι να προετοιμάσεις τα κομμάτια από το ύφασμά σου και να τα βάλεις σε ένα μπωλάκι δίπλα σου για να τα έχεις εύκολα. Και ακόμη καλύτερα μπορείς να τα χωρίσεις και ανά χρώμα, ώστε να ξέρεις ακριβώς τι κάνεις. Όσο για την διαδικασία του κολλήματος, μπορείς να ξεκινήσεις να κολλάς από την γωνία του καμβά σου βάζοντας κόλλα και στην πίσω πλευρά του υφάσματος, αλλά και μια στρώση από πάνω του αφού το κολλήσεις.

Οι βήμα βήμα φωτογραφίες στο Crazy Mom Quilts σίγουρα θα σε βοηθήσουν πολύ!

Και εάν έχεις και μικρούς βοηθούς στο σπίτι σου μην διστάσεις να τους βάλεις και αυτούς στο παιχνίδι. Είναι τόσο εύκολο που μπορεί ο καθένας να φτιάξει από ένα μικρό καδράκι και μετά να τα βάλετε όλα μαζί σαν σύνθεση στον τοίχο σας!

Όσο για το που μπορεί να μπει το υπέροχο δημιούργημά σου σίγουρα στον χώρο που συνηθίζεις να κάνεις τις χειροτεχνίες σου, ή στο παιδικό δωμάτιο ή όπου σου αρέσει περισσότερο!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Εύκολο quilting σε καμβά”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *