Χριστουγεννιάτικα στολίδια από τσόχα

Ναι, το PurlSoho το έκανε και πάλι το θαύμα του! Η ομάδα του αγαπημένου μας νεουορκέζικου καταστήματος ανέβασε ένα άρθρο με 3 διαφορετικούς τρόπους να φτιάξεις χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο σου από πολύχρωμες τσόχες. Δες τις οδηγίες για να φτιάξεις κι εσύ δεντράκια, σταγόνες και πον πον εύκολα και γρήγορα!

Για να φτιάξεις τα 3 στολίδια θα χρειαστείς:

– Τσόχα ή φετρίν σε διάφορα χρώματα της επιλογής σου (για όλα)

Για τις σταγονες:
– Νήμα για κέντημα σε χρώμα που να ταιριάζει με τις τσόχες
– Βελόνα κεντήματος
– Το πατρόν/ σχέδιο για να κόψεις τις τσόχες

Για τα δεντράκια:
– Περιστροφικό κόφτη
– Χάρακα που δεν γλιστράει
– Επιφάνεια κοπής
– Κλωστή
– Ραπτομηχανή

Για τα πομ πον:
– Περιστροφικό κόφτη
– Χάρακα που δεν γλιστράει
– Επιφάνεια κοπής
– Κλωστή

Για να φτιάξεις τα στολίδια σου αρκεί να ακολουθήσεις τις οδηγίες που θα βρεις μέσα στο άρθρο του PurlSoho! Ακόμη και εάν τα αγγλικά σου δεν σε βοηθάνε πολύ σίγουρα θα καταλάβεις ακριβώς πως να τα φτιάξεις. Εμείς για να σε βοηθήσουμε θα σου πούμε μόνο τις διαστάσεις που χρειάζεται να κόψεις από τις τσόχες σου για κάθε στολίδι αντίστοιχα, ώστε να μην μπλέξεις με τις μετατροπές από ίντσες σε εκατοστά.

felt_xmas_ornaments_intro

Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Για τις σταγόνες μπορείς να διαλέξεις εάν θα τις κάνεις μεγάλες ή μικρές. Συναρμολογούνται με τον ίδιο τρόπο. Για κάθε μια χρειάζεσαι 6 πέταλα, οπότε αντίστοιχα θα κόψεις με τη βοήθεια του πατρόν. Για την μικρή ξεκινάς με 3 λωρίδες τσόχας διάστασης 5εκ επί 20εκ. Για τη μεγάλη ξεκινάς με 6 λωρίδες 6.5εκ επί 20εκ.

Για τα δεντράκια θα χρειαστείς πολλές λωρίδες πάχους 1.30εκ επί 20εκ. και λιγότερες (ανάλογα με το πόσα δέντρα θέλεις να φτιάξεις) πάχους 2.60εκ επί 20εκ. (αυτές είναι για τους κορμούς). Μετά θα κόψεις και μερικές λωρίδες πάχους λιγότερο από 0.5εκ. για τα κρεμασταράκια. Τέλος τις χρωματιστές λωρίδες για τα κλαδιά του δέντρου θα τις κόψεις σε διαστάσεις 8.30, 7.60, 7, 6.30, 5, 4.5, 3.20, 1.90, 1.30εκ. Από τις λωρίδες πάχους 2.60 θα κόψεις κομμάτια των 2εκ για τους κορμούς.

Τέλος, για τα πομ πον θα κόψεις με τον περιστροφικό σου κόφτη και την επιφάνεια κοπής σου μικρές μικρές λωρίδες διάστασης 0.30 επί 7.60εκ.

Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις!

Καλές γιορτές σε όλους μας…

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

5 σχόλια στο άρθρο “Χριστουγεννιάτικα στολίδια από τσόχα”

  1. καλημέρα στΑ ΜΕΓΆΛΑ σουπερ μαρκετ τραπεζομαντηλο για τα τυχερα παιχνίδια το βρήκα εκει που είχαν τράπουλες ζάρια κλπ,Ο ΧΙ ΠΆΝΩ ΑΠΟ 10Ε

  2. [quote name=”vassiliki”]Καλημέρα,
    Ψάχνω τσόχα αλλά δεν βρίσκω κάπου φτηνή. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο κατάστημα;[/quote]
    Καλημέρα, φτηνή τσόχα αγόρασα απο το σουπερ μαρκετ που το είχαν μαζί με τα χριστουγγενιατικα και τα τυχερα παιχνίδια τράπουλες και λοιπά, ΟΧΙ πάνω από 10ε ήταν το τραπεζομάντηλο για το παιξιμο χαρτιών

  3. Φετρίν είναι ένα υλικό που μοιάζει με τσόχα? Αν είναι αυτό που πήρα απο τον Καλυβιώτη δεν ράβεται. Μάλλον σαν χαρτί συμπεριφέρεται παρά σαν ύφασμα. Ίσως είναι κατάλληλο για κατασκευές που δεν απαιτούν ράψιμο αλλά μόνο κόλα. Η παραδοσιακή τσόχα είναι πιο μάλλινη (το καταλαβαίνεις και στην αφή) και ράβεται εύκολα.

  4. [quote name=”vassiliki”]Καλημέρα,
    Ψάχνω τσόχα αλλά δεν βρίσκω κάπου φτηνή. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο κατάστημα;[/quote]
    Εάν τη θέλεις για στολίδια και τέτοια πράγματα θα ψάξεις για φετρίν και όχι για τσόχα. Φετρίν έχουν τα καταστήματα Καλυβιώτης σίγουρα…

  5. Καλημέρα,
    Ψάχνω τσόχα αλλά δεν βρίσκω κάπου φτηνή. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο κατάστημα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *