Κρεμαστό mobile με αστεράκια

ombrestars-mobileΈχεις κάποια φιλενάδα που μόλις απέκτησε μωρό και θέλεις να της κάνεις δωράκι για το παιδικό δωμάτιο; Η ChiWei έφτιαξε ένα ονειρικό κρεμαστό mobile με χάρτινα αστεράκια και μοιράζεται μαζί μας τις οδηγίες. Θα χρειαστείς πολύ λίγα υλικά αλλά αρκετή υπομονή για να φτιάξεις τα 100+ αστεράκια!

 

ombrestars-mobile-howto

 

Θα χρειαστείς:

  • κομμένες λωρίδες χαρτιού σε ντεγκραντέ χρώματα περίπου 50 x 1,5 εκατοστά
  • βελόνα και κλωστή
  • τελάρο κεντήματος

Τις λωρίδες μπορείς να τις κόψεις από χαρτί που θα χρωματίσεις εσύ ντεγκραντέ ή που θα αγοράζεις έτοιμο από κάποιο βιβλιοπωλείο. Μπορείς να ακολουθήσεις τις φωτογραφικές οδηγίες για το δίπλωμα των αστεριών ή να δεις το παρακάτω video:

Θα χρειαστείς πάνω από 100 αστεράκια και καλό είναι να κάνεις μερικά παραπάνω για να μπορείς να διαλέξεις. Όταν τελειώσεις άπλωσέ τα στο τραπέζι βάζοντας τα χρώματα στην σειρά όπως τα θέλεις να κρέμονται. Κόψε ένα μεγάλο κομμάτι κλωστής (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κεντήματος), κάνε ένα καλό κόμπο στην μιά άκρη και άρχισε να περνάς τα αστέρια σύμφωνα με την σειρά που τα είχες απλώσει. Θυμήσου να κάνεις καινούργιο κόμπο 2,5 εκατοστά πάνω από το αστεράκι που μόλις πέρασες, ώστε το επόμενο να έχει κάποια απόσταση και να μην κουνιέται. Όταν περαστούν όλα τα αστέρια της σειράς μπορείς να δέσεις την κλωστή σε ένα μικρό τελάρο κεντήματος.

Συνεχίζεις έτσι μέχρι να έχεις σειρές με αστέρια γύρω γύρω στο τελάρο. Αν θέλεις ράβεις ένα μισοφέγγαρο για να ολοκληρώσεις την κατασκευή σου. Μπορείς επίσης να κολλήσεις μια κορδελίτσα γύρω από το τελάρο για να κρυφτούν οι κλωστές. Με γεια!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

2 σχόλια στο άρθρο “Κρεμαστό mobile με αστεράκια”

  1. [quote name=”στελλα παπαγιαννη”]θελω να μαθω να πλεκω σκουφια(γυναικια ,παιδικα με βελονακι)αν γινοταν να δω σε βιντεο την τεχνικη.[/quote]
    http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=crochet%20easy%20hat&source=video&cd=3&cad=rja&ved=0CEAQtwIwAg&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DPDs7eFBI5s4&ei=XDTQULmSA8qB4gSSy4CAAg&usg=AFQjCNHSCVLGvw9fN0bu5E0UHKA4Ahx3AA&bvm=bv.1355534169,d.Yms

  2. θελω να μαθω να πλεκω σκουφια(γυναικια ,παιδικα με βελονακι)αν γινοταν να δω σε βιντεο την τεχνικη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *