Ρυθμιζόμενοι κόμποι

adjustable-knotsΜας έχετε ρωτήσει αρκετές φορές πως γίνονται αυτοί οι κόμποι που σου επιτρέπουν να μεγαλώσεις ή να μικρύνεις ένα βραχιόλι ή ένα κολιέ φτιαγμένο από κορδόνι. Βρήκαμε την απάντηση στο fusionbeads.com με εξαιρετικές βήμα βήμα φωτογραφίες και το μοιραζόμαστε. Καλά δεσίματα!

adjustable-knots-howto

Στις παραπάνω φωτογραφίες έχουν χρησιμοποιηθεί διαορετικών χρωμάτων κορδόνια για να δεις την διαφορά. Στην πραγματικότητα το κορδόνι σου σου θα είναι ένα άρα ίδιου χρώματος! Το πράσινο αντιπροσωπεύει το δεξί τέλος του κορδονιού και το ροζ το αριστερό.

Όπως βλέπεις λοιπόν, τυλίγεις το αριστερό κομμάτι 2 φορές γύρω από το δεξί και το τέλος πάει προς τα δεξιά και γυρίζοντας περνάει μέσα από τις δύο θηλιές, νομίζω στην 2η φωτογραφία φαίνεται πολύ καθαρά. Τραβάς και ο πρώτος κόμπος είναι έτοιμος.

Κάνεις το ίδιο και με το δεξί κομμάτι. Τώρα μπορείς να τραβήξεις τους κόμπους προς αντίθετες κατευθύνσεις για να μικρύνεις ή να μεγαλώσεις το project σου.

Τεχνικές

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν ένα γιο, τον Ιάσονα. Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.

5 σχόλια στο άρθρο “Ρυθμιζόμενοι κόμποι”

  1. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι βοήθεια προσφέρετε
    Με τις οδηγίες σας,ειλικρινά ευχαριστώ

  2. [quote name=»Βούλα»]Κορίτσια…Ακολουθώ κατά βήμα αυτό το απλό πράγμα….Αλλά δυστυχώς παλεύω εδώ και πόση ώρα και δεν μπορώ να το πετύχω. Μήπως μπορεί κάποια από εσάς λιγάκι αν θέλει πιο αναλυτικά;; Γιατί μπορεί και να μην καταλαβαίνω κάτι :P[/quote]
    Βούλα, πήγες στην σελίδα από όπου βρήκαμε τις οδηγίες; Είναι στα Αγγλικά αλλά έχει περισσότερες φωτογραφίες, μπρεί να σε βοηθήσει.
    http://www.fusionbeads.com/Adjustable-Knot

  3. Κορίτσια…Ακολουθώ κατά βήμα αυτό το απλό πράγμα….Αλλά δυστυχώς παλεύω εδώ και πόση ώρα και δεν μπορώ να το πετύχω. Μήπως μπορεί κάποια από εσάς λιγάκι αν θέλει πιο αναλυτικά;; Γιατί μπορεί και να μην καταλαβαίνω κάτι 😛

Απάντηση