Βραχιόλι από παραμάνες και χάντρες

Το καλό με το κόσμημα είναι πως μπορείς να δημιουργήσεις κάτι όμορφο με πολύ λίγα υλικά και ακόμη λιγότερη τεχνικές γνώσεις. Όπως για παράδειγμα αυτό το εντυπωσιακό βραχιόλι με παραμάνες και χάντρες, μπορείς να το φτιάξεις με λίγα υλικά ακολουθώντας τις πολύ καλές βήμα βήμα οδηγίες της Heidi.

safetypins-bracelet-howto

Θα χρειαστείς:

  • πολλές μικρές παραμάνες (100-150)
  • χάντρες σε διάφορα μεγάθη (όχι πολύ μεγάλες)
  • λεπτό λάστιχο (1-2 μέτρα)
  • προαιρετικά κόλλα

Άνοιξε τις παραμάνες και πέρνα τις χάντρες όπως σου αρέσουν. Μπορείς να επιλέξεις κάθε παραμάνα να έχει ένα χρώμα ή περισσότερα. Αν θέλεις προσθέτεις λίγη κόλλα στο κλείσιμο της παραμάνας για να μην σου ανοίξει κατά λάθος.

Αφού έχεις ετοιμάσει όλες τις παραμάνες, πάρε 2 μεγαλούτσικα κομμάτια λάστιχο και ένωσέ τα με ένα κόμπο στην μια άκρη τους. Μην τσιγκουνευτείς το λάστιχο, θα δυσκολευτείς προς το τέλος αν τα κόψεις ίσα ίσα. Άρχισε να περνάς τις παραμάνες μέσα από τα 2 λάστιχα όπως φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία παραπάνω. Η Heidi τις περνάει εναλλάξ, μια με τις χάντρες πάνω και μια με τις χάντρες κάτω, έτσι ώστε να έχει ένα βραχιόλι διπλής όψης.

Συνέχισε μέχρι το βραχιόλι να έχει το μήκος που θέλεις. Άνοιξε τον αρχικό κόμπο και δέσε κάθε λαστιχάκι στην δικιά του άκρη, προσέχοντας τα 2 λάστιχα να έχουν ίδιο μήκος και χωρίς να τεντώνονται για να είναι άνετο το βραχιόλι σου. Με γεια!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *