Πώς τοποθετώ ακροδέκτες / clasps στα κοσμήματά μου

Ένας ακροδέκτης ή clasp μπορεί να κάνει την ζωή σου πολύ εύκολη και τα κοσμήματά σου με τέλειο φινίρισμα. Δες πως να τον τοποθετήσεις!

Τι είναι ο ακροδέκτης: Πρόκειται για ένα μεταλλάκι διπλωμένο στην μέση με “δοντάκια” στις 2 αντικρυστές πλευρές του. Πάνω στο δίπλωμα υπάρχει μια θηλιά και μπορείς από εκεί να ενώσεις ένα κούμπωμα ή μια αλυσίδα χρησιμοποιώντας κρικάκια.

Όπως θα δεις και στα 2 projects παρακάτω, βάζεις κορδόνια ή ένα βραχιολάκι φιλίας ανάμεσα στα δοντάκια του ακροδέκτη και με μια πένσα τον κλείνεις μαλακά, ώστε να εγκλωβίσει το βραχιόλι σου.

Μπορείς να προσθέσεις και λίγη κόλλα πριν τον κλείσεις για να είναι πολύ σταθερό το βραχιόλι σου. Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακροδέκτη και για υφασμάτινα βραχιόλια και για κολιέ. Θα βρεις τους ακροδέκτες σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα.

clasp-project-1

Δες πώς φτιάχνει η Rachel τα παραπάνω χαριτωμένα σουέντ βραχιόλια.

clasp-project-2

Δες πώς πρόσθεσε η Jessica ακροδέκτες στα βραχιολάκια φιλίας.

Μάθε περισσότερα για τα findings – στοιχεία κοσμήματος στο άρθρο Τεχνικά στοιχεία κοσμήματος

Κράτα το

Κράτα το

Τεχνικές
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *