Πως να βάψεις γυάλινα βάζα

colored-masonsΈχουμε ξαναδεί τεχνικές όπου βάφουμε μπουκάλια και βάζα με χρώμα ή/και τους κολλάμε διακοσμητικά αυτοκόλλητα, αλλά αυτή η ιδεά της Jessie για βάψιμο βάζων μας αρέσει πιο πολύ από όλες γιατί τα βάζα καταλήγουν χρωματιστά μεν, διάφανα δε και έτσι μπορούμε να τους βάλουμε κεριά ή φωτάκια και να φωτίσουμε με χρώμα τον χώρο μας!

 

colored-masons-howto

 

Το μυστικό της συνταγής εδώ είναι η κόλλα, είτε κόλλα decoupage είτε ατλακόλ. Βάλε περίπου 2 δάχτυλα κόλλα στο βάζο σου και πρόσθεσε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακάτεψε καλά, θα δεις το χρώμα θα γίνει πιο παλ, αυτό είναι λόγω του λευκού της κόλλας. Το καλό είναι πως η κόλλα γίνεται διάφανη όταν στεγνώσει έτσι το χρώμα θα γίνει πιο έντονο.

Αφού λοιπόν έχεις ανακατέψει την κόλλα με το χρώμα στο βάζο, κουνάς το βάζο γύρω γύρω ώστε να πάει παντού το μείγμα. Αφήνεις το βαζάκι ανάποδα για να στραγγίξει όσο χρώμα περισσεύει. Το γυρίζεις κανονικά και το αφήνεις μια μέρα για να στεγνώσει καλά.

Να σου θυμίσουμε ότι το βαζάκι αυτό δεν είναι κατάλληλο για τρόφιμα μιας και έχει επίστρωση από κόλλα, είναι μόνο για διακόσμηση. Αν τελικά δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα, μπορείς να το μουλιάσεις στο νερό και να ξεκολλήσεις την φλούδα της κόλλας.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

8 σχόλια στο άρθρο “Πως να βάψεις γυάλινα βάζα”

  1. σε γυαλί σπρευ απο έξω δουλευετε? Ξέρετε καμμια καλή μάρκα σπρευ? επίσης πριν το σπρευ χρειάζεται ασταρι για γυαλί η πιανει αμεσως?

  2. Καλησπερα, θελω να βαψω με αυτο το τροπο το μπουκαλακι που θα βαλω το λαδι για την βαφτιστηρα μου.Ειναι ασφαλες ή μηπως οταν το γεμισω με λαδι ξεβαψει? Ευχαριστω

  3. [img]Γεια σας
    τα βαζακια είναι καταπληκτικά! Θα θελα να φτιάξω μερικά απ΄αυτά για τα γενέθλια της κόρης μου, ως δώρο στα παιδάκια… Αναρωτιέμαι όμως, όπως και οι κοπέλες, αν θα είναι ασφαλή λόγω της κόλλας; Σας ευχαριστώ πολύ για το χρονο σας.

    Καλό καλοκαίρι!!!! 8)

  4. Καλησπέρα κ απο μένα. Θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα αν η όλοι διαδικασία γίνονταν κ απο το εξωτερικό του βάζου

  5. [quote name=”Stavrou”]Καλησπέρα κορίτσια. Εδώ και καιρό βάφω με πινέλο γυαλί, βαζάκια, με χρώματα διάφανα που υποτίθεται ότι είναι για μέταλλο, γυαλί, κλπ.- και ακριβά. Τα βάφω όμως μόνο απ’έξω γιατί τα χρώματα είναι εύφλεκτα και φοβάμαι μην κάνει κανά μπουμ με το κεράκι. 1) Τελικά απ’όσο έχω καταλάβει τα χρώματα ζαχαροπλαστικής δεν είναι μόνο για γλυκά. Είναι πιο σταθερό το βάψιμο με αυτήν την τεχνική? 2) Είναι ασφαλές να βάλω κεράκι? Ή είναι επίσης εύφλεκτο λόγω κόλλας?[/quote]

    Κι εγώ την ίδια απορία έχω. Είναι εύφλεκτη η κόλλα αυτή ή γιατί έτσι όπως χρωματίζεται το γυαλί μου αρέσει πιο πολύ για κεράκι από ό,τι όταν τα ζωγράφιζα κι εγώ με εκείνες τις ακριβές βαφές για γυαλί και μέταλο.

  6. Καλησπέρα κορίτσια. Εδώ και καιρό βάφω με πινέλο γυαλί, βαζάκια, με χρώματα διάφανα που υποτίθεται ότι είναι για μέταλλο, γυαλί, κλπ.- και ακριβά. Τα βάφω όμως μόνο απ’έξω γιατί τα χρώματα είναι εύφλεκτα και φοβάμαι μην κάνει κανά μπουμ με το κεράκι. 1) Τελικά απ’όσο έχω καταλάβει τα χρώματα ζαχαροπλαστικής δεν είναι μόνο για γλυκά. Είναι πιο σταθερό το βάψιμο με αυτήν την τεχνική? 2) Είναι ασφαλές να βάλω κεράκι? Ή είναι επίσης εύφλεκτο λόγω κόλλας?

  7. Γεια σας κοριτσια. Πολυ ενδιαφερον το συγκεκριμενο project. πιστευετε οτι αν το χρωμα το απλωναμε με πινελο θα ειχε το ιδιο αποτελεσμα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *