Λουράκια για παιδικές σαγιονάρες

Πέρα από το ότι αυτά τα λουράκια είναι τόσο όμορφα είναι και πολύ πρακτικά. Η Ashley αντιμέτωπιζε πρόβλημα με τις σαγιονάρες της 4χρονης κόρης της, οι οποίες συνέχεια φεύγουν από το πόδι της, έτσι έφτιαξε αυτά τα χαριτωμένα λουράκια και μοιράζεται μαζί μας τις οδηγίες. Το καλύτερο; Μπορείς να φτιάξεις πολλά και να τα αλλάζεις ανάλογα με την υπόλοιπη εμφάνιση.

ff-strap-1

Ξεκινάς μετρώντας με μια μεζούρα πόσο μακριά θα είναι τα λουράκια σου. Λάβε υπόψη ότι τα λουράκια και στις 2 άκρες θα αγκαλιάζουν το πλαστικό της σαγιονάρας για να κουμπώσουν. Πρόσθεσε 5 εκατοστά επιπλέον για την σούρα και 2 εκατοστά για το στρίφωμα.

Φτιάξε 2 λωρίδες, παίρνοντας ένα κομμάτι ύφασμα με μήκος όσο μέτρησες παραπάνω και πλάτος διπλάσιο από αυτό που θέλεις να έχει το τελικό λουράκι. Δίπλωσε το ύφασμα με τις καλές πλευρές αντικρυστά, ράψε και γύρισε πάλι στην καλή πλευρά. Με μια παραμάνα πέρνα μέσα από το λουράκι ένα λάστιχο. Το λάστιχο δεν θέλεις να είναι στα τελειώματα που θα μπουν τα κουμπώματα, οπότε βάλε τα λουράκια στην θέση τους και γύρισέ τα για να δεις που θα μπουν τα κουμπώματα. Τράβα το λάστιχο ώστε να τελειώνει μετά τα κουμπώματα και κάνε εκεί μια ραφή για να το σταθεροποιήσεις. Κάνε το ίδιο από την άλλη πλευρά και κόψε το λάστιχο που περισσεύει.

Βάλε τα κουμπωματάκια σου και αν θέλεις πρόσθεσε και όμορφα φιογκάκια. Με γεια!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *