Βότσαλο-τέρατα με μαγνήτη

Σίγουρα δεν θα έφυγες από την παραλία χωρίς μερικά – τουλάχιστον – βοτσαλάκια να βαραίνουν την τσάντα σου. Και τώρα τι θα τα κάνεις; Αν έχεις παιδιά σου βρήκαμε πολύ ωραία ιδέα για να φτιάξεις μαζί τους βοτσαλο-τέρατα με μαγνήτες ώστε να τα χρησιμοποιείς όλο το χειμώνα για να στερεώνεις χαρτάκια και φωτογραφίες στο ψυγείο σου, για δες…

monster-magnets-howto

Τα καλύτερα βότσαλα είναι μεταξύ 3 και 5 εκατοστών σε διάμετρο, πιο μικρά και δεν θα μπορείς να τα ζωγραφίσεις άνετα, πιο μεγάλα δεν θα στέκονται με τον μαγνήτη.

Βάψε τα βότσαλα με ακρυλική μπογιά σε ότι χρώμα θέλεις. Θα χρειαστεί 2 στρώσεις για να καλυφθεί σωστά, απλώς σιγουρέψου ότι η πρώτη στρώση έχει στεγνώσει πριν περάσεις την δεύτερη. Αφού στεγνώσει και η δεύτερη, ζωγράφισε τα στόματα με μαύρο ανεξήτιλο μαρκαδόρο. Μπορείς να γεμίσεις τα δόντια με λευκό καλυπτικό (τύπου blanco) το οποίο βγαίνει και σε μαρκαδοράκι. Μπορείς να συνεχίσεις και να ζωγραφίσεις και τα μάτια ή μπορείς να προμηθευτείς από κάποιο βιβλιοπωλείο αυτοκόλλητα ματάκια και να κολλήσεις στις πέτρες σου.

Αφού στεγνώσουν και τα ματάκια, μπορείς στο πίσω μέρος της κάθε πέτρας να κολλήσεις 1-2 μαγνήτες. Προσοχή, εδώ θα χρειαστεί κάποια δυνατή κόλλα ή κόλλα στιγμής οπότε καλό είναι να τα κολλήσεις εσύ και όχι τα πιτσιρίκια. Τα βοτσαλο-τέρατα είναι έτοιμα!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

3 σχόλια στο άρθρο “Βότσαλο-τέρατα με μαγνήτη”

  1. Σας ευχαριστούμε για τη σύνδεση στο φροντιστήριο μου.
    Ελπίζω ότι οι επισκέπτες σας βρίσκω ενδιαφέρον και χρήσιμο.
    Τις καλύτερες ευχές μου,
    Ζωή από Παράκτια εμπνευσμένες δημιουργίες.

  2. Καλημερα και συγχαρητηρια για οτι κανετε….Μηπως ξερετε που μπορω να βρω μαγνητες σκετους???Αραγε σε πλαισιο κτλ θα εχει????Ευχαριστω εκ των προτερων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *