Βάσεις για κεριά από κορμό

wood-resoΜπορεί να γύρισες από τις διακοπές σου αλλά το καλοκαίρι συνεχίζεται. Πως μπορείς να συνεχίσεις να το απολαμβάνεις; Κλείσε την τηλεόραση και πέρνα τα απογευματο-βράδυα σου στο μπαλκόνι. Φτιάξε και μερικές πανεύκολες βάσεις για κεριά από ξύλινους κορμούς και περίμενε τα πρώτα κρύα πριν πεις καλό χειμώνα.

wood-reso-howto

Θα χρειαστείς ένα κλαδί ή κορμό μικρού δέντρου ιδανικά 8 με 10 εκατοστά διάμετρο. Με ένα πριονάκι κόψε 3 κομμάτια σε διαφορετικά ύψη, ο Chris και η Liz έκοψαν τα δικά τους 4, 6 και 8 εκατοστά. Με ένα γυαλόχαρτο τρίψε πάνω και κάτω ώστε το ξύλο να γίνει λείο. Για το επόμενο στάδιο θα χρειαστείς ένα τρυπάνι με την κατάλληλη υποδοχή για να ανοίξεις τρύπες 4 εκατοστών σε διάμετρο (την υποδοχή θα την βρεις σε χρωματοπωλεία και καταστήματα με εργαλεία). Άνοιξε λοιπόν την τρύπα σε βάθος 1 με 1,5 εκατοστό, θέλεις το κεράκι που θα κάτσει μέσα να προεξέχει λίγο για να το βγάζεις εύκολα.

Και… αυτό είναι! Αν θέλεις πέρασε το ξύλο με βερνίκι αν και είναι πιο όμορφο και φυσικό χωρίς. Να περάσεις όμορφα καλοκαιρινά απογευματο-βράδυα στην βεράντα σου!

Φτιάξτο

Η Βάλια είναι γραφίστας. Σχεδίασε το πρώτο της website το 1996 αλλά πλέον σχεδιάζει μόνο για το ftiaxto.gr. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα, έχουν ένα γιο, τον Ιάσονα και περιμένουν και την κόρη! Αγαπάει τα πολύπλοκα projects ειδικά αν περιλαμβάνουν ραπτομηχανή και υπομονή.

 

Απάντηση