99 Little Doilies

Εάν αγαπάς οτιδήποτε vintage και σ’ αρέσει να πλέκεις με το βελονάκι σου, τότε το βιβλίο 99 Little Doilies είναι ό,τι σου χρειάζεται! Ναι, τα σεμεδάκια είναι και πάλι στη μόδα. Τώρα μπορείς να πλέξεις τα δικά σου. Και αν η φωτογραφία του βιβλίου σε αποθαρρύνει, τότε να σου θυμήσουμε οτι ο χειροποίητος γάμος της Βάλιας είχε θέμα τα σεμεδάκια με βελονάκι και ήταν πολύ φρέσκος, σύγχρονος και ρομαντικός ταυτόχρονα!

Νομίζω οτι δεν χρειάζεται να σε πείσουμε άλλο για το πόσες διαφορετικές μοντέρνες χρήσεις μπορεί να έχει ένα τόσο παραδοσιακό έργο τέχνης… Ας μιλήσουμε τότε για το βιβλίο 99 Little Doilies.

Το βιβλίο είναι αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του. Πατρόν και οδηγίες για 99 διαφορετικά σχέδια για να πλέξεις με το βελονάκι σου. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται σχέδια για όλα τα γούστα, σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα. Η πλειοψηφία των σχεδίων είναι φτιαγμένα σε σχήμα κυκλικό και με λευκό νήμα, αλλά υπάρχουν και οβάλ και τετράγωνα σχέδια. Εσύ μπορείς στη συνέχεια να τα ενώσεις μεταξύ τους και να φτιάξεις πιο μεγάλα σχέδια για την χρήση που έχεις φανταστεί.

99_little_doilies

Θα είμαστε ειλικρινείς μαζί σου. Το βιβλίο αυτό δεν απευθύνεται σε αρχάριους στο βελονάκι. Θα πρέπει να έχεις κάποια εμπειρία και πιθανώς και αγάπη για το βελονάκι για να το εκτιμήσεις όπως του αξίζει. Γιατί είναι πραγματικά ένας θησαυρός σχεδίων. Το 99 Little Doilies δεν έχει ούτε εισαγωγές, ούτε ξεχωριστές οδηγίες για τις διαφορετικές πλέξεις, ούτε σχεδιαγράμματα ούτε ιδιαίτερα ελκυστικές φωτογραφίες για να σε ψήσει να το αγοράσεις. Οπότε μην απογοητευτείς όταν το πάρεις στα χέρια σου. Είναι όμως ένας πολύτιμος κατάλογος με πολλά συγκεντρωμένα σχέδια για σεμεδάκια. Κοινώς μην το βγάλεις στο τραπέζι του σαλονιού σου για να το χαζέυουν οι φίλοι σου, αλλά κράτα το στη βιβλιοθήκη σου για τις μέρες που θέλεις να φτιάξεις κάτι όμορφο.

Πριν το βάλεις στο καλάθι των αγορών σου να σου πούμε οτι είναι αμερικάνικό βιβλίο, από την εταιρία Leisure Arts, άρα είναι γραμμένο στα αγγλικά και η ορολογία των οδηγιών είναι στο αμερικάνικο σύστημα. Εάν έχεις ξαναπλέξει με αμερικάνικες οδηγίες και όρους, τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να το ακολουθήσεις. Στην τελευταία σελίδα του βιβλίου θα βρεις και γλωσσάρι που επεξηγεί τις συντομεύσεις που χρησιμοποιούνται και μπορείς πάντα να συμβουλευτείς και το άρθρο με τους Όρους για πλέξιμο με το βελονάκι που έχουμε φτιάξει.

amazon-buy

Βιβλία και Περιοδικά
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *